Adalet Bakanlığı örnek cezaevini inceledi

Adalet Bakanlığı İşyurtları Kurumu yetkilileri, Samsun'un Bafra İlçesinde T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu atölyelerini ve bu atölyelerdeki çalışmaları inceledi.

Adalet Bakanlığı örnek cezaevini inceledi
18 Şubat 2014 Salı 18:08 tarihinde eklendi.


Ziyarete İşyurtları Kurumu'ndan Adalet Uzmanı İsmail Fuat Güçlüer, Araştırmacı Koray Çetin, Bafra ilçesinden yetkililer katıldı. Bafra Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Turan ve Cumhuriyet Savcısı Mustafa Eyyub Demirbaş’ın başkanlığında kurum yetkilileri, Açık Ceza İnfaz Kurumu yetkilileri katılımında Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Kasım Demiralp, kurumunda yapılmakta olan özel sektör çalışmalarıyla ilgili brifing verdi.

Açılış konuşmasında Bafra Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Turan, kurum hakkında bilgi verdi. Başsavcı Turan, “Mevcut atölyelerde kamu, özel kuruluşlar ve sivil toplum örgütleri ile işbirliğine gidilerek olanaklar ölçüsünde, hükümlü ve tutukluların zamanlarını eğitim-öğretim faaliyetleri ile değerlendirmeleri sağlanarak onların, toplumca kabul edilebilir düşünce ve davranışları benimsemelerine, kendilerini topluma yaralı insanlar olarak yetiştirmelerine, manevi kalkınmalarının yanı sıra aldıkları ücretle kendi ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri sağlanmakta ve tahliye sonrasında meslek sahibi olmalarına yardımcı olunmaktadır.” dedi.

Bafra Cumhuriyet Savcısı ve Cezaevi Savcısı Mustafa Eyyub Demirbaş ise “Tutuklu ve hükümlülerin düzenli bir yaşam sürdürmeleri, insan onuruna saygının korunmasını sağlayan maddi ve manevi koşullar altında cezalarının infazı sürecinde gelişimlerini sağlamak, kurumda görevli personelin görevi sürecinde verimli çalışmalarını sağlayacak etkinliklerin gerçekleşmesini sağlamak amacı ile birtakım çalışmaların içerisinde oldukları belirtilmiştir." diye konuştu.

Bafra Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Kasım Demiralp de Bafra T Tipi Kapalı Ceza Kurumunun birçok projeyi başarıyla uyguladığını, bu projelerden özellikle Türkiye’de diğer cezaevlerine emsal teşkil edecek özel sektörü kurumlarına çektiklerini belirtti.

Demiralp, "Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda fotoğrafhane, kantin, terzi ve ayakkabı atölyeleri, tekstil atölyesi özel sektörden ülkemizin önde gelen firmalarından olan Kavsan Ayakkabıcılık (GREYDER) firmasıyla Kapalı Ceza İnfaz konumunda 54 kişiyle çalışmalar devam etmektedir. Bakanlığımızdan bu konuda yapılan protokol yüksek kurulda onaylanmıştır. Başarılı olanlar tahliyelerinden sonra firmanın fabrikasında çalışmalara devam edilmektedir.” şeklinde konuştu.


CİHAN