Adalet Bakanlığı’ndan yalanlama

Adalet Bakanlığı, bazı medya organlarında yer alan “Bakanlık’ta Paralel Var” ve “Kumpas Adalet Bakanlığı’nın Kalbinde” başlıklı haberler ile ilgili açıklama yaptı

Adalet Bakanlığından yalanlama
03 Mart 2014 Pazartesi 21:11 tarihinde eklendi.

Bakanlık, gerçeği içermeyen bilgi ve yorumlar üzerinden bakanlığın ve bakanlık çalışanlarının itham altında bırakılmasının medya etiğine uygun düşmediğini ifade etti.

Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Uluslararası kuruluşlar ve AİHM’e gönderilmek üzere hazırlanan hükümet görüşlerinde, başvuruya konu olaylarla ilgili olarak cumhuriyet başsavcılıları, mahkemeler ve diğer kamu kurumlarından alınan bilgi ve belgelerde ifade edilen hususlara yer verilmekte ve başvuru konusu olayla ilgili yorum yapılmamaktadır. Ayrıca, BM’ye gönderilen söz konusu hükümet görüşü Fransızca olarak hazırlanmıştır.

Adalet Bakanlığı’nın ve Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü’nün ‘sahtecilik’ yapması veya eksik bilgi vermesi söz konusu değildir. Habere konu edilen ve BM’ye gönderilen Adalet Bakanlığı görüşünde, dava kapsamında değerlendirilen delillere ilişkin hiçbir yorumda bulunulmamıştır. Delillerle ilgili olarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianameden ve AİHM’in benzer konudaki kabul edilebilirlik kararından alıntı yapılmıştır. Gerçeği içermeyen bilgi ve yorumlar üzerinden bakanlığın ve bakanlık çalışanlarının itham altında bırakılması medya etiğine uygun düşmediği açıktır.”


CİHAN