Adalet sırasında 2 milyon dosya

Yargıtay’ın iş yükünü gösteren dava dosyaları, koridorlarda sıra numarası almayı bekliyor.

Adalet sırasında 2 milyon dosya
19 Mart 2013 Salı 09:37 tarihinde eklendi.

 

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı ile Yargıtay Başkanlığı’nın hukuk ve ceza dairelerindeki iş yükü tamamen dolan arşiv odalarından koridorlara taştı.
 
Dosyalar bekliyor
 
Yargıtay’da incelenmek üzere yıllardır birikmiş olan bir milyonun üzerindeki dosyanın yanı sıra koridorlarda ise sıra numarası için bekleyen çuvallar dolusu on binlerce dosya bulunuyor. Adının açıklanmasını istemeyen bir yetkili, yeni açılan dairelerle 15 bölgede kurulan bölge istinaf mahkemelerinin Yargıtay’ın iş yükünü çok az oranda azalttığını söyledi. Yetkili, fotoğrafta görünen koridorun sadece Yargıtay’daki bir dairede sıra almayı bekleyen dosyalar olduğuna dikkati çekerken, “Yargıtay’ın hukuk ve ceza dairelerin dışında Cumhuriyet Başsavcılığı bölümlerini de hesaba katarsak yıllardır incelenmeyi bekleyen 2 milyona yakın dosya var. Buna karşılık her yıl taşradan gelen dosya sayısı 600 bini aştı.
 
Dosyaların hızlı bir şekilde eritilebilmesi için birçok önlem alındığı gibi alınmaya da devam ediliyor. Ancak yine de 2 milyona yakın dava dosyalarının eritilmesi bir anda mümkün görünmüyor” dedi.

DHA