Adalet ve Demokrasi mesajlı açılış

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Milas Şubesi'nin yeniden düzenlenen bürosu Gazeteci-Yazar Uğur Dündar ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel'in de katıldığı törenle açıldı.

Adalet ve Demokrasi mesajlı açılış
25 Ocak 2013 Cuma 20:37 tarihinde eklendi.

 

ADD Milas Şubesi, Adalet ve Demokrasi Haftası çerçevesine çeşitli etkinlikler düzenledi. Etkinlikler kapsamında Artin İş Merkezi'ndeki ADD Milas Şubesi'nin de açılışı yapıldı. Törende konuşan ADD Milas Şubesi Başkanı Elif Kara, şu an bulunulan sürecin her şeyden, her türlü art niyetten ve menfaatten uzak birbirimizle kenetlenmenin ve birleşmenin günü olduğunu vurgulayarak, "Atatürk ilkeleri ve devrimleri dışında, Atatürk sevgisi ile bir yere aynı noktada aynı hızla omuz verirsek, başaramayacağımız hiçbir şey yok. Taşı delen suyun gücü değildir, suyun devamlılığıdır. Bu devamlılık için Atatürkçü Düşünce Derneği her zaman olması gerektiği yerde daima sizlerle var olacaktır" dedi.
 
Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Atilla Sertel de Milas'ın Aydın yüzlü, çağdaş, demokrasiyi çok iyi kavramış, mücadele gücü yüksek, kadınıyla erkeğiyle Türkiye'nin demokrasi mücadelesinde hep önde olan bir kenti olduğunu söyledi. Tutuklu gazetecilere de değinen Sertel, "Türkiye'nin aydınlanmasında çok önemli bir rol oynayan, bir elin parmakları kadar azalmış, bir kısmı cezaevinde tutuklu bulunan arkadaşlarımızın da kulaklarını buradan çınlatıyorum. Özgür kalmalarının yolunun da halkın mücadelesinden geçtiğinden bilinmesini istiyorum. 18 Şubat'ta orada Türkiye'nin hemen hemen her yerinden aynı 13 Aralık'ta olduğu gibi insanlar Silivri'de toplanacaklar ve özgürlük haykırışında bulunacaklar. Milas'taki belediye başkanının ve siyasilerin duyarlılığına, inanıyorum. Tutuklu bulunan tüm esirler için mücadele edeceklerdir. Milas'tan da kaç otobüs kalkacaksa orada da onlarla buluşmanın onurunu yaşayacağım" dedi.
 
HEPİNİZİ ÇOK SEVİYORUM
 
Gazeteci-yazar Uğur Dündar ise "Bazen yüzlerce binlerce kilometre uzaklara gidiyorsunuz. Etrafınızda hep dostlar, aşina yüzler, sevecen bakışlar görürsünüz. ve kendinizi bahçenizde dolaşıyormuşsunuz gibi hissedersiniz. Bugün burada bu duyguyu yaşıyorum. Herkesin elini sıkmaya çalışıyorum. Ama arada bir elini uzatmasına rağmen sıkamadığımız dostlar varsa kusuruma bakmasınlar" dedi.
 
Konuşmaların ardından ADD Milas Şubesi binasının yenilenmesinde emeği geçenlere katılımcılar tarafından teşekkür belgesi verildi. Belge töreninden sonra ADD Milas Şubesi'nin açılış kurdelesi, Milas Belediye Başkanı Tokat, ADD Genel Yönetim Kurulu Üyesi Kırayoğlu, Gazeteci Yazar Dündar ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Sertel tarafından kesildi.

DHA