''Adalet ve özgürlük dengesini en iyi şekilde kurmaya çalıştık''

Samsun Cumhuriyet Başsavcısı görevini sürdürürken Adana Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atanan Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy’a, makamında veda ziyaretinde bulundu.

Adalet ve özgürlük dengesini en iyi şekilde kurmaya çalıştık
24 Ocak 2014 Cuma 15:24 tarihinde eklendi.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK) son kararnamesi ile Adana cumhuriyet başsavcılığı görevine atanan Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, yaptığı konuşmada, “İki buçuk yıl boyunca Samsun cumhuriyet başsavcısı olarak görev yaptım. Bu süre zarfında yargının etkin ve güven veren bir şekilde hizmet iletmesini sağlamaya çalıştım. Samsun'da adalet, özgürlük ve güvenlik dengesini en iyi şekilde kurmaya çalıştık. Bizim çalışmalarımızda bize destek olan, başta sayın valimiz olmak üzere tüm hakim ve savcılarımıza, mahalli idare yöneticilerimize, baromuza, tüm kamu kurum ve kuruluşlarımıza ve basınımıza teşekkür ediyorum." dedi.


Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Hüseyin Aksoy ise “Samsun’da yargının etkin ve güven veren bir şekilde hizmet iletmesini sağlamaya yönelik yapmış olduğu çalışmalardan ve görevindeki başarılarından dolayı, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atanan Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan’a teşekkür ederek, yeni görev yerinde bundan sonraki çalışmalarında başarılar dilerim.” diye konuştu.

Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Yeldan, ziyaret anısına Hüseyin Aksoy’a, üzerinde yeni adliye binasının resmi bulunan bir saat takdim etti. Vali Hüseyin Aksoy ise Ali Yeldan’a, üzerinde Atatürk anıtı heykeli bulunan kabartmalı bir tablo hediye etti.
 


CİHAN