"Adalet yerini buldu"

Gaziantepspor'a yönelik soruşturma kapsamında kulüp başkanı İbrahim Kızıl ve bazı yöneticiler hakkında verilen tedbir kararı kaldırıldı.

Adalet yerini buldu
12 Ekim 2012 Cuma 15:05 tarihinde eklendi.

 

Gaziantep 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, kulüp başkanı İbrahim Kızıl, asbaşkan ve basın sözcüsü Mehmet Kızıl ile bazı yöneticiler hakkında verilen tedbir kararının kaldırılması kararlaştırıldı. 
     
Kararın açıklanmasından sonra Celal Doğan Tesisleri'ne geçen İbrahim Kızıl, bir süre yöneticilerle görüştü. Burada gazetecilere kararı değerlendiren Kızıl, yargı sisteminin çok güzel işlediğini belirtti. Vicdanen rahat olduğunu ifade eden Kızıl, şöyle devam etti: 
     
''İnsanların gözünün içine bakarak konuşabilme, mühim olan buydu. Allah'a bin şükür, adalet yerini buldu. Türkiye'deki yargı sisteminin, adalet sisteminin çok güzel çalıştığını görüyorum. Bu kadar abartılı, bu kadar büyütülen bir olay, asılsız, tamamen piyon olarak adamlar yazmışlar, çizmişler, atmışlar, bizi şikayet etmişler. Tabii ki bunlara, bunları yaptıranlar var. Onlar için de bir şey diyemiyorum. Ama mühim olan adalet yerine geldi. İşte, şu anda sizlerle beraberim.'' 
     
Kızıl, kendisi için dünyada en büyük şeyin onuru olduğunu ve her insanın onuru için yaşadığını vurguladı. Artık, ''Alınlarının ak, başlarının dik'' olduğunu ifade eden Kızıl, şunları kaydetti: 
     
''Allah'a bir milyon kere şükür. Amaç, İbrahim Kızıl'ı küçültmekti, şahsiyetiyle oynamaktı, kariyeriyle oynamaktı. Halk tarafından sevilmemizi herhalde kıskandılar, çekemediler. Kısacası bizi yıpratmak istediler. 'Güneş balçıkla sıvanmaz', 'Yalancının mumu yatsıya kadardır' diye atasözlerimiz var. Yalancıların mumu, yatsı olmadan çıktı. Dediğim gibi cenabı Allah onları da ıslah etsin. Cezaevini görecekmişiz, girdik, çıktık. Dediğim gibi Rabbim'e bir milyon kere şükür. Şu anda vicdanen Allah huzurunda, insanların önünde rahatım.'' 
     
Bu arada mahkeme, tutuksuz yargılanan sanıkların bir sonraki duruşmaya katılma zorunluluğunu kaldırarak, dosyanın bilirkişiye gönderilmesine ve duruşmanın ertelenmesine karar verdi.