"Adalet yerini buldu mu?"

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Grup Başkan Vekili ve Bingöl Milletvekili İdris Baluken, Diyarbakır Milletvekili Altan Tan ile birlikte geldiği Bingöl'de partisinin belediye başkan adaylarını tanıttı.

Adalet yerini buldu mu?
03 Ocak 2014 Cuma 19:15 tarihinde eklendi.
BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, BDP milletvekilleri Gülser Yıldırım ile İbrahim Ayhan'ın tahliye edilmelerinin ardından yaptığı açıklamada, "10 bin Kürt siyasetçisi cezaevlerinde. 10 bin arkadaşımız arasında belediye başkanları var, meclis üyeleri var, tek birine, 'Sen hırsızlık yaptın' diyebildiler mi? Hepsi onurluca yatıyorlar. 2 arkadaşımız tahliye oldu. Peki adalet yerini buldu mu? 5 yıldır yatıyorlar, 5 yıldır" dedi.
 
BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Grup Başkan Vekili ve Bingöl Milletvekili İdris Baluken, Diyarbakır Milletvekili Altan Tan ile birlikte geldiği Bingöl'de partisinin belediye başkan adaylarını tanıttı. Aday tanıtımı için düzenlenen mitingde konuşan BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ak Parti ile cemaat arasında yaşanan gerilimde bir tarafı tutmak zorunda olmadıklarını belirterek, şöyle dedi:
 
"Şimdi biz cemaat- AKP kavgasında, bu rant kavgasında, hırsızlık kavgasında iki hırsızdan birini tutmak zorunda mıyız? Kusura bakma, ikinizden de hesap soracağız, ikinizden de. 10 bin arkadaşımızı içeri attılar. 10 bin arkadaşımız arasında belediye başkanları var, meclis üyeleri var, tek birine sen hırsızlık yaptın diyebildiler mi? Hepsi onurluca yatıyorlar.

Bakın milletvekillerimizin ikisi biraz önce tahliye oldu. Şimdilik hayırlı Uğurlu olsun diyelim. Ama, peki adalet yerini buldu mu? 5 yıldır yatıyorlar, 5 yıldır. Ben şimdi gerçekten merak ediyorum. Bu arkadaşlarımız tutuklanırken cemaat ve AKP yargıçları, hakimleri, mahkemelerde elbirliğiyle iddianameler hazırlarken, cemaat ve AKP polisleri işbirliği ve beraberlik içerisinde operasyonlar yaparken, bu Başbakan çıkıp meydanlarda, 'Kardeşim suç işlemeseniz polis sizi almaz' demiyor muydu? 'Bunlar, bu belediye başkanları, ismi belediye başkanı ama bunların hepsi suç işliyor' demiyor muydu Başbakan?."
 
Mitingte konuşan Diyarbakır Milletvekili Altan Tan ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirip, "Aynen türbülanstaki bir uçak gibi veya bir deprem oluyormuş gibi siyasetin bütün dengeleri sallanıyor. Bir Başbakan çıkıyor diyor ki 'Ben Türkiye'yi dünyanın en büyük devletlerinden biri haline getirecektim. 11 senedir çalışıyorum. Ama Amerika, İngiltere, İsrail, cemaat, İran, Rusya, dünya-alem bir oldu beni devirmeye çalışıyorlar. Ey ümmet-i Muhammed; bu bir istiklal savaşıdır, beni destekleyin, beni kurtarın, beni kurtarırsanız imanınızı kurtarırsınız, beni kurtarmazsanız cehenneme gidersiniz.' Yeni Anayasa sözü verdi halka, bunu yerine getirmedi. Yaptığı hataları ve yanlışlıkları anlatmıyor" dedi.
 
'BİZ SANA MAHKEMEDE ADALET YOK DERKEN, NERELERDEYDİN?'
 
Hırsızlığın olup olmadığını soran Tan, Başbakan Erdoğan'ın "Paralel Devlet" söylemine vurgu yaparak, "'Hırsızlık var mı?' diyoruz, 'yok' demiyor. Diyor ki, 'bana komplo yaptılar.' Diyor ki, 'paralel devlet var.' Peki, paralel devlet olur mu? Olmaz.

Hangi cemaat, hangi örgüt, hangi grup devlet içinde, devlet olmaya kalkarsa orada nizam olmaz. Tamam, peki paralel devlet olmaması için ne yapmak lazım? Sen cemaate de 'paralel devlet' diyorsun, KCK'ya da 'paralel devlet' diyorsun, tarikat ve cemaatlere de, 'paralel devlet' diyorsun. Yahu sen gel, Türkiye'yi doğru-düzgün bir hukuk devleti haline getir, yeni bir Anayasa yap, kanunları yerine oturt, paralel devlette kendiliğinden ortadan kalkacak.

Kendi oğlunu tutuklamaya kalktıkları zaman feryad ediyor, diyor ki, 'Yargıda, adalet, hukuk yok, mahkemelerde adalet yok, paralel devlet var, haksızlık var.' Yahu 10 bin Kürt siyasetçi bugün zindanlarda yatıyor. Biz sana mahkemede adalet yok derken nerelerdeydin? Adalet, hukuk, nizam hepimize lazım. Haksızlık kime yapılırsa, hukuk orada herkese lazım. Gel bir demokratik cumhuriyette anlaşalım. Yeni bir anayasa yapalım" diye konuştu.

DHA