Adana esnafı eylemde

Adana’nın merkez Seyhan ilçesindeki Havaalanı Barış Parkı’nda kentin meşhur ‘bici bici’ tatlısını satan seyyar tezgahların belediye tarafından tahliye edilmesi tepki çekti.

Adana esnafı eylemde
12 Ekim 2013 Cumartesi 19:03 tarihinde eklendi.

Parkta düzenlenen eyleme eş ve çocuklarıyla katılan bici bici esnafı, belediyenin yerlerini geri vermesini istedi. Ellerindeki “Ekmeğimizi geri istiyoruz, okula aç gidiyoruz, suçumuz Adana’yı tanıtmak mıdır?, babam bana okul haçlığı vermiyor, namusumuzla çalışmak istiyoruz, sesimizi duyun” şeklinde dövizlerle ilgililere mesaj veren aileler, mağdur durumda olduklarını vurguladı.

Grup adına basın açıklamasını yapan Aylin Kaya, Adana’nın sembol değerleri arasında sayılan bici biciyi 14 yıldan bu yana Havaalanı Barış Barkı içinde sattıklarını söyledi. Belediyenin bir süre önce müşteriler için talep ettiği ‘tek tip yeşil sandalyeleri’ alarak işlerine devam ettiklerini anlatan Kaya, aynı görevlilerin bir ay sonra kendilerini tahliye ettiğini ifade etti.

Kaya, “Sabah bizlerin olmadığı bir saatte parkta çıkan olaylar bahane gösterilerek bizleri buradan çıkarttılar. Madem çıkartacakları beliydi, neden ‘tek tip düzen’ diyerek bizleri masrafa soktular. 10 adet tezgâhtan herkes ekmek yiyordu. Şu an işimizden olduk. Zor durumdayız. Evimize ekmek götüremiyoruz.” dedi.

Konuyu valilik ve belediyeye bildirdiklerini; fakat bir sonuç alamadıklarını dile getiren Kaya, tezgahlarını kurarak, yeniden işlerine dönmek istediklerini kaydetti. 52 yaşındaki Famile Kılıç ise bayrama zor koşullarda girdiklerini vurguladı. Kılıç, “Hepimizin çocukları aç.

Bayram yapamıyoruz. Bize de yardım elini uzatın. Vatandaş bizi seçmiş. Yıllardır bu işi yapıyoruz. İşimizi, yerimizi istiyoruz. Nişasta, şeker ve buzdan yapılan bici bici Adana’nın sembolüdür. Halk bu tatlı için çok uzaklardan geliyor.” diye konuştu.

Diğer katılımcılar ise hiçbir güvencelerinin olmadığına işaret ederek, “Geleceğimiz garantili değil. Evlerimiz kira, Bir Allah’a bir buraya güveniyoruz. Belediye başkanı ve valimiz ekmeğimizi geri versin.” sözleriyle sorunlarına çözüm talep etti.


CİHAN