Adana Şehir Meydanı inşaatı sürüyor

Adana'da Seyhan Belediyesi tarafından 6 bin metrekarelik alana yaptırılan 'Adan Şehir Meydanı' inşaatında çalışmalar aralıksız devam ediyor

Adana Şehir Meydanı inşaatı sürüyor
15 Mayıs 2013 Çarşamba 14:07 tarihinde eklendi.

Adana'da Seyhan Belediyesi tarafından 6 bin metrekarelik alana yaptırılan 'Adan Şehir Meydanı' inşaatında çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, 120 günde tamamlanması planlanan meydandaki çalışmaları yerinde inceledi. Başkan Öztürk, “İnsanlarımızın şehrin merkezinde soluklanabileceği, üzerindeki ışık, ses ve su oyunları aktivitelerini izleyebileceği ve hatta hatıra fotoğraf çektireceği böylesi muhteşem bir meydanı Adana’ya kazandıracağımız için heyecanlıyım." dedi.

Başkan Öztürk, birkaç yıl öncesine kadar 82 ayrı konut ve işyerinin çarpık ve düzensiz bir şekilde yükseldiği bölgenin önce kamulaştırılarak temizlendiğini belirtti. Başkan Öztürk, “Biz şehir merkezindeki bu çirkinliği ortadan kaldırırken, onun yerine yeni inşaatlar yükselmesi yerine şehir sakinlerinin soluklanabileceği, rahat nefes alabileceği bir meydan düzenlemesi yapmayı uygun gördük. Bu projemizi ilan ettiğimiz günden bu yana gerek vatandaşlarımızdan gerekse meslek kuruluşlarımızdan gelen olumlu açıklamalar, bu konudaki kararımızın doğruluğunun ispatı oldu.” diye konuştu.

Adana Şehir Meydanı inşasındaki çalışmalar hakkında şantiyede görevli teknik personelle görüşen Başkan Öztürk, 300 araçlık otopark olarak planlanan alanda beton dökme işleminin sürdüğünü, bu işlemin tamamlanmasının ardından zemin üstünün kapatılarak üzerindeki rekreasyon alanı için çalışmalara başlanacağını açıkladı.


CİHAN