Adana Valiliği'nden bayrak krizi açıklaması

Adana Valiliği, bu gün Cumhuriyet Bayramı nedeniyle gerçekleştirilen çelenk koyma töreninde, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ile Vali Hüseyin Avni Coş arasında yaşanan tartışma nedeniyle bir açıklama yayınlandı.

Adana Valiliğinden bayrak krizi açıklaması
29 Ekim 2013 Salı 00:06 tarihinde eklendi, 1.484 kez okundu.

Valilikten yapılan açıklamada, “Büyükşehir Belediye Başkanlığında çalışan iki personel tarafından üzerinde ‘Bu şehir için yapacak daha çok işimiz var. Zihni Aldırmaz’ yazılı pankart bulunan stant getirilip kurulması ve burada yine üzerinde "Zihni Aldırmaz Büyükşehir Belediye Başkanı’ ibareli kartona iliştirilmiş bayrak rozeti dağıtılacağının öğrenilmesi üzerine güvenlik kuvvetleri tarafından, tören programında olmaması ve tören alanının yerel seçime yönelik propaganda ve kişisel reklam vasıtası olarak kullandırılmaması konusundaki duyarlılıkları sonucunda stant kaldırılmış, dağıtım işinin tören sonrasında yapılması istenilmiştir.” denildi.

Güvenlik kuvvetlerinin bu müdahalesinin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz tarafından, 'Türk bayrağı dağıtımının engellenmesi' şeklinde çarpıtıldığı belirtilen açıklamada, “Bunun üzerine il valisi tarafından; bayrağımızın ve Atatürk'ümüzün, Cumhuriyetimizin 76 milyonun ortak değeri olduğu, kimsenin bu kavramları istismar etmemesi, kişisel reklam malzemesi yapmaması konusunda uyarılarda bulunulmuştur.

Ancak söz konusu şahsın hadise çıkartmak, olayı faklı yönlere çekmek, provoke etmek doğrultusunda yaklaşımları sezilince görüşme sonlandırılarak tören programına devam edilmiştir. Dağıttıkları Türk bayrağının kenarına ‘Zihni Aldırmaz Büyükşehir Belediye Başkan V." yazdıran, Uğur Mumcu Meydanı'ndaki Çiçek Kulesi'nin zirvesinden Türk bayrağını indirip, belediye logosunu astıran ve bu hareketleri nedeniyle kamuoyunca tepkiyle karşılanan uygulama sahiplerinin, bu sefer rozet dağıtma bahanesiyle kurdukları propaganda standı vesilesiyle bayrak istismarına kalkışmaları samimiyetlerini ve niyetlerini ortaya koymaktadır.

Törene müteakip valiliğimizce törene katılan öğrenci ve öğretmenlerle, vatandaşlara 50x75 ebadında bayrak dağıtımı yapılarak, bayrak dağıtımının nasıl yapılması gerektiği gösterilmiştir. Bayrağımızın, şanına ve şerefine uygun olarak kullanılması, kişisel veya zümresel çıkarlara alet edilmemesi konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmesinden taviz verilmeyecektir.” ifadeleri kullanıldı.


CİHAN