Adana'da Cono Aşireti'nin sokak savaşı

ADANA'da kız alıp verme yüzünden anlaşmazlık yaşayan Cono Aşireti mensupları arasındaki tartışma, taş ve sopalı kavgaya dönüştü.

Adanada Cono Aşiretinin sokak savaşı
17 Mayıs 2016 Salı 17:25 tarihinde eklendi, 1.748 kez okundu.
ADANA'da kız alıp verme yüzünden anlaşmazlık yaşayan Cono Aşireti mensupları arasındaki tartışma, taş ve sopalı kavgaya dönüştü.
 
Kadın, çocuk ve erkeklerin karıştığı kavgayı, polis ekipleri güçlükle yatıştırdı.
 
Merkez Yüreğir İlçesi'nin 19 Mayıs Mahallesi'nde oturan, kavgacı olarak tanınan Cono aşireti mensuplarından Taşkıran ile Güzel ailesi fertleri arasında kız alıp verme yüzünden tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine, iç içe geçmiş gecekondularda oturan iki aile birbirine girdi. Kadın ve erkekler ellerine geçirdikleri sopalarla birbirlerine saldırırken, çocuklar da taş atarak olaya karıştı. Sokak savaş alanına döndü.
 
Kavga ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Sokağa giren ekipler, kavga eden tarafları güçlükle ayırdı. Sokaktaki kalabalığı evlerine gönderen ekipler, atılan taşlardan hafif yaralanan bir kadını da ambulansla hastaneye sevk etti. Kavgaya karışanlar birbirinden şikayetçi olmadı. Ekipler, ailelerin yeniden olay çıkarmaması için bir süre bölgede önlem aldı.

DHA