Adana'da gazete sahibine saldırıda 3 tutuklama

Adana’da yerel bir gazetenin sahibi olan Hakan Bülent Yardımcı’nın dövülmesi olayı ile ilgili gözaltına alınan 32 yaşındaki Sadullah Güneri ile olay sırasında zanlıya gözcülük yaptığı belirlenen aynı yaştaki Bilal Akıllı ve Cuma Halil Çiftçi çıkartıldıkları mahkemece tutuklandı.

Adanada gazete sahibine saldırıda 3 tutuklama
01 Mayıs 2016 Pazar 00:17 tarihinde eklendi.
Adana’da yerel bir gazetenin sahibi olan Hakan Bülent Yardımcı’nın dövülmesi olayı ile ilgili gözaltına alınan 32 yaşındaki Sadullah Güneri ile olay sırasında zanlıya gözcülük yaptığı belirlenen aynı yaştaki Bilal Akıllı ve Cuma Halil Çiftçi çıkartıldıkları mahkemece tutuklandı.,
 
Merkez Seyhan İlçesi’nde 26 Nisan’da meydana gelen olayda, yerel gazetenin sahibi Hakan Bülent Yardımcı, Atatürk Caddesi üzerinde yolunu kesen bir kişinin saldırısına uğradı. Yüzüne aldığı yumruk darbesi ile yere düşen Yardımcı’nın sağ elmacık kemiği kırıldı. Ambulansla Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Yardımcı, tedaviye alınırken, saldırgan olay yerinden kaçarak izini kaybettirdi.
 
Hakan Bülent Yardımcı’nın şikayeti üzerine harekete geçen Gasp Bürosu ekipleri, saldırganın Kozan’da yaşayan eski boksör Sadullah Güneri olduğunu tespit etti. Olay sırasında Güneri’ye Bilal Akıllı ve Cuma Halil Çiftçi’nin de gözcülük yaptığı ekipler tarafından belirlendi.
 
Arandıklarını öğrenen zanlılar, Kozan İlçesi'nde polise teslim oldu. Gözaltına alınarak Adana’ya getirilen zanlılardan Sadullah Güneri, “Daha önceden husumetim olan birisine benzettimö diye ifade verdi. Akıllı ile Çiftçi ise suçlamaları kabul etmedi.
 
Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen 3 zanlı da tutuklandı.

DHA