Adana’da kurbanlık fiyatları açıklandı

Adana Canlı Hayvan Alım Satım Besiciler Yemciler Tavukçular ve Balıkçılar Odası, bayram öncesi kurbanlık fiyatlarını canlı koyun 13, dana 12, inek (düve) 10 TL olarak belirledi.

Adanada kurbanlık fiyatları açıklandı
01 Ekim 2013 Salı 13:07 tarihinde eklendi, 2.368 kez okundu.

Oda Başkanı Yusuf Ziya Üçdağ, bayram öncesi vatandaşların dikkat etmesi gereken hususlar konusunda uyardı.

Kurbanlıkların Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdürlüğü menşeli olmasına ve kulak küpesine dikkat edilmesi gerektiğini aktaran Üçdağ, “Ülkemize kaçak hayvan girişi bulunmaktadır. İnsan sağlığı açısından telafisi mümkün olmayan hastalıklar bulaşacağından, hayvanda yara ve benzeri kızarıklıklar, hastalık anlamı taşımaktadır. Bu yüzden menşe ve kulak küpesi önem arz etmektedir. Belediyelerin belirlediği yerler dışında kurbanlık alınmaması gerekmektedir aksi takdirde para cezası uygulanacaktır. Ülkemizde canlı hayvanın pahalı olması dişi hayvan kesiminden kaynaklanmaktadır. Bu nedenle dişi hayvan kesilmemesini rica ediyoruz” dedi.

Kurbanlık fiyat listesinin sadece oda yetkisinde olduğunu hatırlatan Üçdağ, kurbanlık canlı hayvan kilogram fiyatlarını da şu şekilde açıkladı: Erkek koyun 13, dana (tosun) 12, düve (inek) 10 TL
 


CİHAN