Adana'da Livorno'ya yoğun ilgi

Livorno, TFF 2. Lig 4. Grup takımlarından Adana Demirspor ile bu akşam yapacağı özel maç öncesi antrenman yaptı.

04 Eylül 2009 Cuma 17:39 tarihinde eklendi.

İtalya Birinci Ligi (Serie A) takımlarından Livorno, TFF 2. Lig 4. Grup takımlarından Adana Demirspor ile bu akşam yapacağı özel maç öncesi antrenman yaptı.

Adana’ya, dün akşam saatlerinde özel uçakla gelen İtalyan takımı, bu sabah yerleştiği Adana Hiltonsa Oteli’nden Aytaç Durak Tesisleri’ne geçti.

Antrenörler Vihorio Russo öncülüğünde antrenman yapan takım, sıcak hava nedeniyle zor anlar yaşadı. Futbolcular saha kenarında bulundurulan buz ve suyla serinlemeye çalıştı.

Livorno Kulübü Başkanvekili Ricci Nelro, antrenmandan sonra düzenlenen basın toplantısında, Adana’da bulunmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

Özellikle dün akşam havaalanı çıkışında çok güzel karşılandıklarını belirten Nelro, "Bu kadar ilgi beklemiyorduk. Her şey çok güzel, bu atmosferin sahaya da yansıyacağını düşünüyoruz" dedi.

Türk futbolunu yakından takip ettiğini, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim ile tanışma fırsatı bulduğunu belirten Nelro, şöyle konuştu: "Şaşırtıcı derecede bir ilgi gördük. Bu kadarını beklemiyorduk. Tüm futbolcularımız ve teknik heyetimiz her şeyden çok memnun. İyi dostluklar kurduk ve bu dostluğun gelişeceğini düşünüyorum. Adana Demirspor’u İtalya’ya davet ettik. Umarım bu dostluğumuz devam eder." -ÇINAR: "BİZİM GİBİ BİR İŞÇİ TAKIMINI AĞIRLIYORUZ"- Adana Demirspor Kulübü Başkanı Bekir Çınar da Livorno’yu Adana’da ağırlamaktan büyük onur duyduklarını belirterek, iki takım arasında bu akşam yapılacak özel maçı geleneksel hale getirmek istediklerini bildirdi.

Adana Demirspor’un tarihi günlerinden birini yaşadığını belirten Çınar, "Çok heyecanlıyız, iki gündür bizim gibi bir işçi takımını ağırlıyoruz. Umarım Livorno, İtalya’ya iyi ve güzel anılarla döner" dedi.

Antrenörleri Vihorio Russo da kentin çok sıcak olduğunu belirterek, "Keşke karşılaşmayı basın toplantısını yaptığımız oda gibi klimalı bir ortamda yapsak" diye espri yaptı.

İki takımın geçmiş tarihinde "işçi" temasının bulunduğunu belirten Russo, kardeşçe karşılandıkları Adana’da bulunmaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

LUCCARELLİ

Luccarelli de kendilerine gösterilen ilgi nedeniyle Adana Demirspor Kulübü yetkililerine ve Adanalılara teşekkür etti.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Luccarelli, "Futbolcuların siyasi görüşlerini açıklamaları doğru mu?" şeklindeki bir soruyu, "Futbolcuların siyasi görüşlerini açıklaması normal, çünkü onların da özgür fikirleri olmalı" diye konuştu.

Luccarelli, İtalya’da futbolcuların sendikalı olduklarını da bildirdi.

Küba Milli Takımı ile bir karşılaşma yapmak istediği yönündeki açıklamaların hatırlatılması üzerine de Luccarelli, bu fikrinin halen sürdüğünü, bu maçın çok güzel geçeceğine inandığını söyledi.

Takım, basın toplantısı sonrası şehir gezintisi yaptı. Futbolcuların özellikle bir camiyi gezmek istedikleri, bunun da yerine getirildiği belirtildi.

Karşılaşma, bugün saat 21.00’de 5 Ocak Stadı’nda yapılacak.

MİLLİYET