Adana'da Milli Eğitim İmamları tutuklandı

ADANA il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine yönelik sürdürülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, kurum içerisinde örgütün görevendirdiği 'imam' olarak tanımlananlar belirlendi.

Adanada Milli Eğitim İmamları tutuklandı
25 Ağustos 2016 Perşembe 14:27 tarihinde eklendi.
ADANA il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine yönelik sürdürülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, kurum içerisinde örgütün görevendirdiği 'imam' olarak tanımlananlar belirlendi. Gözaltına alınan 16 kişiden, 13'ü tutuklandı.
 
Adana Milli Eğitim Müdürlüğü içerisindeki yapılanmasına yönelik Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonla gözaltına alınan 16 kişi arasındaki eski 'il eğitim imamı' Murat Duran'ın yanısıra, görevdeki Yakup Yazıcı nın yanısıra, şube müdürleri ve bilgi işlem sorumlusu olanlar da bulunuyor. 2 'sohbet hocası' ile bir ilçe sorumlusu dahil 13 kişi tutuklanırken, 2 kişi hakkında yurtdışı yasağı, bir kişi hakkında da adli güvenlik kararı verildi.
 
Cumhuriyet Savcısı tarafından sorgulanan şüpheliler, 'silahlı terör örgütüne üye olmak' ve 'teröre finans sağlamak' suçlarıya yargılanacak.