Adana'da soyguncu altınlarla kayıplara karıştı

Adana'da bir kuyumcu yüzü maskeli kişi tarafından soyuldu. Soyguncu, kendisine müdahale etmek isteyen kuyumcunun yanında çalışan emekli birini tabanca ile ağır yaralayıp 1 kilo altınla kaçtı.

16 Ocak 2014 Perşembe 19:53 tarihinde eklendi.


Olay, merkez Çukurova ilçesi Kenan Evren Bulvarı üzerindeki Murat Köse'ye ait Murathan Kuyumculuk'ta akşam saatlerinde yaşandı. İddialara göre, yüzü kar maskeli bir kişi, elinde tabanca ile kuyumcuya girip altınları vermesini istedi. Kuyumcunun yanında çalıştığı öğrenilen 50 yaşındaki Şükrü Keskinpala direnince, gaspçı yanındaki tabanca ile yaşlı adamı kafasından ağır yaraladı. Gaspçı yanında taşıdığı laptop çantasının içine doldurduğu yaklaşık 1 kilogram altınla yaya olarak kaçtı. Görgü şahitleri, kaçan saldırganın bir sokak ileride beyaz renkli bir otomobile binerek kaçtığını ileri sürdü.

Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen acil yardım ekipleri, başına isabet eden kurşunla ağır yaralanan Şükrü Keskinpala'ya ilk müdahaleyi yaptı. Yaralı, ambulansla Adana Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı, sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi.

Bu arada polis kaçan saldırganın yakalanması için çevredeki güvenlik kamerası ve kuyumcudaki kamera görüntülerinden de faydalanıyor. Yakınlarının vurulduğunu öğrenen genç bir kadın olay yerine geldi. Genç kadın, burada yakınlarına sarılıp gözyaşı döktü.


CİHAN