Adana'daki çete davasında tutuklu kalmadı

Mahkeme heyeti, sanıkların tahliyesine karar verdi.

Adanadaki çete davasında tutuklu kalmadı
12 Nisan 2013 Cuma 18:45 tarihinde eklendi.

 

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkları, tutuklulukta kaldıkları sürenin yanı sıra, 4'üncü Yargı Paketi'nde ihale suçları ile ilgili TBMM'de kabul edilen yasal düzenleme ile 3'üncü Yargı Paketi kapsamında kabul edilen adli kontrol hükümlerinin uygulama kapsamının genişletilmesini de dikkate alarak tahliyelerine karar verdi.
 
'ÇETE LİDERİ OLSAM KARDEŞİMİN KATİLLERİNİ BULURDUM'
 
'Çete, rüşvet, tehdide azmettirme, ihaleye fesat, dolmuş ve otobüsçülerden zorla Adana Demirspor'a bağış toplanması' suçlamalarıyla 71 yıla kadar hapsi istenen Mustafa Tuncel, suçsuz olduğunu ileri sürerek tahliyesini istedi. Tuncel, savunmasında "Bu dosyada bir numaralı sanık benim. Çete lideri olduğum iddia edilmektedir.

Ben 5 dönem meclis üyeliği yaptım. 2 dönem ilçe meclis üyesiydim. 3 dönem de büyükşehir belediyesi meclis üyesiydim. 4 farklı dönemlerde Adana Demirspor başkanlığı yaptım. Daha önceki otobüs müdürü kardeşimdir. Kardeşim katledildi. Failleri bulunamadı. Olayda kullanılan silah yakalandı. Ancak failleri halen bulunamadı. Çete lideri olsaydım kardeşimin faillerini bulurdum. Tanımadığım kişilerin lideri olduğum çetenin üyesi olduğu iddia edilmektedir. Her zaman belediyeye işi düşen vatandaşlara yardımcı olmaya çalıştım. Ancak hiçbir bürokratım hukuka aykırı bir talepte bulunmadı. İşlediğim suçu kesinlikle inkar etmem" dedi.
 
5 sayfalık savunma dilekçesi veren sanık Genel Sekreter Yardımcısı Kenan Gündoğdu da "Mustafa Tuncel, Belediye Başkanlığına vekalet ederken beni çağırarak dolmuş kooperatiflerinin kapasitelerinin 19 artı 3'e çıkarmak istediklerini ve bunun hukuken uygun olup olmadığını söyledi. Ben de uygun olmadığını söyledim. Bunun üzerine kooperatif başkanları beni şikayet etti. Olayın gerçeği budur" dedi.
 
Diğer sanıklar da suçsuz olduklarını belirterek tahliyelerini istedi.

DHA