Adana'nın Neronları yakalandı

ADANA'da 10 gün içerisinde 7 otomobili ateşe verdikleri iddia edilen yaşları 19 ile 25 arasında değişen H.İ.İ., M.Y. ve R.U. A. ile bu kişileri azmettirdiği ileri sürülen 38 yaşındaki M.T., polis tarafından lakalanıp gözaltına alındı.

Adananın Neronları yakalandı
26 Nisan 2015 Pazar 16:45 tarihinde eklendi.
Merkez Seyhan İlçesi'nin Sarıhamzalı Mahallesi'ndeki oto galericilerinin bulunduğu sitenin güvenlik duvarından atlayıp içeriye giren kimliği belirsiz kişiler, 29 Mart 2015'te yan yana duran 3 aracı üzerine benzin döküp ateşe verdi.

Mehmet Ali Otomotiv'in önünde duran otomobiller olay yerine gelen itfaiye ekiplerince kontrol altına alındı, ancak 3 araçta kullanılamaz hale geldi. Polis ekipleri kundaklama olayını araştırırken, ertesi gün aynı yöntemle YGT Motors'un önünde duran A.H.'ye ait araç kundaklandı. A.H.'nin aracı yanarken, alevler, yan tarafta bulunan S.T.'nin sahibi olduğu Sefa Otomotiv'deki araçlara da sıçradı. Her iki galerinin önünde duran 3 araç hurda haline geldi. Site içerisindeki 870 ayrı güvenlik kamerasının kayıtlarını toplayan polis, seri kundakçıları yakalamak için inceleme yaptı. Ekipler araştırmasını sürdürürken, Yüreğir İlçesi Kiremithane Mahallesi'nde oturan K.Ş.'nin evinin önündeki otomobil de kimliği belirsiz kişiler tarafından ateşe verildi. Meydana gelen olayların birbiri ile bağlantılı olma ihtimalini değerlendiren polis, soruşturmayı bu yönde de genişletti. Kamera kayıtlarının incelenmesinin ardından olaya karıştığı iddia edilen H.İ.İ., M.Y., R.U.A. ile M.T gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularında suçlamayı kabul etmeyen zanlılar, işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.