Adapazarı'nda tefecilik yapan 5 kişi yakalandı

Adapazarı'nda canlı hayvan alım satımı yapan firma üzerinden yüksek faizle para verdikleri vatandaşları tehdit ederek gayrimenkullerine el koydukları öne sürülen 5 şüpheli polise yapılan şikayet üzerine yakalandı.

Adapazarında tefecilik yapan 5 kişi yakalandı
09 Nisan 2013 Salı 20:30 tarihinde eklendi, 1.310 kez okundu.

 

Şüphelilerin tefecilik yoluyla yaklaşık 5 milyon liralık haksız kazanç elde ettiği öne sürüldü. 
 
Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Büro Amirliği ekipleri, Adapazarı'nda canlı hayvan alım satımı yapan şirket kuran bazı kişilerinin yüksek faizle vatandaşlara para verdikleri ileri sürüldü.

Tefecilik yaptığı iddia edilen firma sahiplerinin vatandaşları tehdit ederek gayrimenkullerini kendi üzerlerine geçirdiklerine şikayeti üzerine cumhuriyet savcılığı araştırma başlattı. Savcının talimatıyla firmayı takibe alan polis ekipleri yaklaşık 3 aylık teknik ve fiziki takip yaptı. Operasyon için bugün firmanın merkezine baskın yapıldı. Baskında C.İ., Ç.İ., N.G., S.G. ve S.D. gözaltına alındı. İşyerinde yapılan aramada 3 tabanca ile rakamları boş bırakılmış çok sayıda senet ve tapular ele geçirildi. 
 
Emniyet müdürlüğüne götürülüp sorgulanan şüphelilerin, yüksek faizle para verdikleri vatandaşların borçlarını ödemelerine rağmen tehdit ile ev, işyeri ve tarla gibi taşınmazlarını tapu müdürlüğünden üzerlerine geçirdikleri belirtildi. Şüpheliler hakkında 50'in üzerine şikayet bulunduğu ve tefecilik yoluyla 5 milyon liralık haksız kazanç elde ettikleri iddia ediliyor. Ek gözaltı süresi alınan şüphelilerin emniyetteki sorguları sürerken ek gözaltıların da olabileceği belirtildi. 
 
Bu arada akşam saatlerinde Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürülüp sağlık kontrolünden geçirilen şüphelilere hastane kapısında bekleyen bazı vatandaşlar küfür ederek sataştı. Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler kendilerine sataşanlardan şikayetçi oldukları öğrenildi. 

DHA