"Adaylar ön seçimle belirlenecek"

CHP Aydın İl Başkanı Barkan Kalınomuz, 2014 yerel seçimlerinde adayların belirlenmesinde parti içi demokrasi adına üye bazında ön seçim uygulanması gerektiği düşüncesinde ve kararlılığında olduklarını söyledi.

Adaylar ön seçimle belirlenecek
06 Eylül 2013 Cuma 18:07 tarihinde eklendi.

Aday adaylarını, aksine bir yol belirtilmemesi durumunda ön seçimle belirleyeceklerini açıkladı.

Aday belirlemeyle ilgili söylentilere rağbet edilmemesini isteyen İl Başkanı Kalınomuz, “Aydın milletvekilleri, Aydın ili denetmen milletvekilleri ve benim de içinde bulunduğum yerel seçimle ilgili Ankara'da bir toplantı yaptık.

Bu toplantıda 17 ilçemiz masaya yatırılmış ve adayların hangi metotla belirlenmesi gerektiği hususu dile getirilmiştir. İl örgütümüzün görüşü, adayların üye bazında ön seçimle belirlenmesi gerektiği, böyle bir metodun demokrasi kurallarına uygun düşeceği, parti içi demokrasinin daha da tesis edilmesi için bu metodun elzem olduğu toplantıda tarafımca vurgulanmıştır.

Toplantıyı tertip eden komite, düşüncülerimi teker teker not almıştır. Toplantının içeriği aday adaylarının ismi değil, adayların belirlenmesinde kullanılması gereken metodun ne olacağı hususudur. Bunun dışında basında bilgi kirliliği niteliğindeki haberlerin tamamı asparagas niteliğindedir.

Aday isimleri konuşulmadığı için adaylık başvurularıyla ilgili herhangi bir şey konuşulmamıştır. CHP'de aday adaylarının fazlalığının partideki birlikteliği ortadan kaldıracağı şeklindeki yazılar ve yorumlar doğru olmayıp demokrasi fukarası insanların işidir. CHP'nin tarihinde her zaman çok fazla aday adayları olmuştur.” dedi.


CİHAN