"Adını duyunca şaşırdım"

Başbakan Erdoğan, Gazze saldırılarına yönelik açıklamalarında İsrail'den yana tavır alan ABD'yi eleştirdi. Cumhurbaşkanı seçimine de değinen Erdoğan, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun adaylığını duyunca şaşırdığını söyledi.

Adını duyunca şaşırdım
22 Temmuz 2014 Salı 02:06 tarihinde eklendi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Cumhurbaşkanı adayı olmasına şaşırdığını söyledi. Erdoğan, "Beklemiyordum tabi. Ama açıklandıktan sonra da mutlu oldum. Şaşırdım. Doğrusu başka bir tür bir istihbarat daha önce gelmişti ama bu şekilde değildi tabi." diye konuştu.

CEMAATLE AYRILMAMIZIN EN ÖNEMLİ NEDENİ DERSHANELER OLAYIDIR"

AHaber ve ATV ortak yayınına katılan Erdoğan, burada Mehmet Barlas'ın sorularını cevapladı. Erdoğan, burada Hizmet Hareketi ile ilgili bir soruya da muhatap oldu. Barlas'ın "Cemaat de dershaneleri yapmasaydınız, cemaat şu anda kuzu gibi hala peşinizde miydi?" sorusuna cevaben Erdoğan,
"Aynen öyle. Onlarla da bizim yolumuzun ayrılmasının en önemli nedeni dershaneler olayıdır. Biz dershaneler olayı ile halkımızın sömürülme noktasındaki o çarkı kırdık. Çünkü bu denli para vatandaş verecek, öyle anlattıkları gibi 700 lira falan yok. Fakir fukara okutmak da yok. Parmak sayılarını geçmez. 25 - 30 bin liraya varan kursları var. Bunların dershaneleri zaten önümüzdeki yıl kapanmış oluyor." dedi.

"EKMEL BEYİN ADAYLIĞINA ŞAŞIRDIM"

Ardından "İhsanoğlu açıklandığında şaşırdınız mı böyle birşey bekliyor muydunuz?" sorusuna Erdoğan, şu cevabı verdi: "Beklemiyordum tabi. Ama açıklandıktan sonra da mutlu oldum. Şaşırdım. Doğrusu başka bir tür bir istihbarat daha önce gelmişti ama bu şekilde değildi tabi. Onların adayını olmasını düşünmem mümkün değil Ekmel beyin babası CHP zulmünden Kahire'ye gönderilmiş bir insandır. Babası muhterem bir insan. Zulümden kaçarak gitti. Akif merhum gibi. Orada doğup büyüdü bunu bilen birisi olarak böyle bir şeyi düşünmemiz mümkün değildi. Şimdi bunlar aslında eski Türkiye'nin bunlar figürleridir. Eski Türkiye'de figürler böyleydi. Bir akıl hocası çıkar git Anıtkabir'i ziyaret et, İnönü'yü ziyaret et, sağa mesaj verecekse Turgut beyi Adnan Menderes'i ziyaret et. Ondan sonra Gezi Parkı'nı falan. Bunlar çok anormal şeyler. Şimdi size daha önce Turgut beyin kabrini ziyaret ediyorsanız, Menderes ve arkadaşlarını ziyaret ediyorsunuz burada sorun yok demektir. Erbakan hocanın kabrini bile ziyaret etti. Bunlar güzel şeyler. Bütün bunların hepsi eski Türkiye'nin adetleridir. Yeni Türkiye başka şeyleri bekliyor. İstismar göstermelik seçmelik bunlar saygı getirmez. Bu vatandaş artık istismarı çok iyi anlıyor. Sen olduğun gibi görün göründüğün gibi ol. Seçime dayalı olarak bu tür ziyaretleri yapmak milletimiz tarafından takdir gören şeyler değil. Onun için bizler bu yollara tevessül etmeyiz. Biz bu ziyaretleri kendimiz yapılması gereken zamanlarda günlerde yaparız, görevimizi yerine getirmiş oluruz."