Adını 'Kürdistan' koydu

Hakkari'de yaşayan İsmail ve Şükrüye Akboğa çifti, yeni dünyaya gelen kız bebeklerine 'Kürdistan' ismini verdi.

Adını Kürdistan koydu
27 Temmuz 2013 Cumartesi 13:22 tarihinde eklendi.
Yargıtay 18’inci Hukuk Dairesi'nin ‘Kürdistan’ adının kullanılabileceğine karar vermesi üzerine 15 gün önce dünyaya gelen kız çocuklarına 'Kürdistan' adını koyduklarını belirten baba Akboğa, "Bu ismi barış sürecine destek olmak için bebeğimize verdik. Nüfus Müdürlüğü'ne gidip kimlik talebinde bulunduk. Hiçbir engellemeyle karşılaşmadık" dedi.
 
Şanlıurfa'nın Hilvan İlçesi'ne bağlı Bahçecik Köyü'nde Yunus ve Elif Toprak çifti, 2011 yılı Ağustos ayında dünyaya gelen kız çocuklarına 'Kürdistan' ismini vermek istedi. Ancak bu istekleri gerçekleşmedi. Konu Yargıtay taşındı.

Yargıtay, isimle ilgili 18'inci Hukuk Dairesi, isim hakkının anne ve babaya ait olduğunu belirterek, hiçbir sakınca taşımadığına karar verdi. Ailede çocuklarına Kürdistan ismini verdi. Kürdistan ismine onay çıkması Hakkarili bir aileyi de harakete geçirdi. Ticaretle uğraşan 22 yıllık evli 7 çocuk babası 39 yaşındaki İsmail ile 37 yaşındaki ev hanımı eşi Şükrüye Akboğa, 15 gün önce dünyaya gelen 8'inci bebeklerine,'Kürdistan' ismini koydu. Nüfus Müdürlüğü'ne giderek çıkardıkları kimliğe 'Kürdistan' ismini yazdıran Akboğa ailesi, bu ismi barış sürecine destek sunmak için verdiklerini söyledi. Bebeğini kucağına alıp, çıkardığı nüfus cüzdanını gösteren baba Akboğa, Yargıtay'ın aldığı kararın ardından bebeklerine bu ismi koyduklarını belirtti. Nüfus Müdürlüğü'nde hiçbir engellle karşılaşmadıklarını ifade eden Akboğa, bunun sevindirici olduğunu kaydetti. 

DHA