Adıyaman'da 'Ahmet Atakan' eylemi

Adıyaman'da, sosyal medyadan örgütlenen 15 kişilik öğrenci grubu, Hatay'daki ODTÜ eylemlerinde hayatını kaybeden Ahmet Atakan'ın ölümünü protesto etmek için bir araya geldi.

Adıyamanda Ahmet Atakan eylemi
15 Eylül 2013 Pazar 19:19 tarihinde eklendi, 1.061 kez okundu.
Basın açıklaması yapan öğrenci grubuna tepki gösteren vatandaşlar, polis tarafından uzaklaştırıldı.
 
Sosyal medyadan örgütlenen 15 kişilik öğrenci grubu, ODTÜ eylemlerinde polisin attığı gaz kapsülü nedeniyle hayatını kaybettiği öne sürülen Ahmet Atakan'ın ölümünü protesto etmek için öğleden sonra Demokrasi Parkı'nda bir araya geldi.

Ellerindeki pankartlarla slogan atan öğrenci grubu adına açıklama yapan Reyhan Durmuş, "Biz Adıyaman gençliği olarak bugün burada anayasanın 34'üncü madde hakkını kullanırken, can veren kardeşlerimiz için toplandık. Amacımız bu faşizan müdahalenin tekrarlanmamasıdır. Daha fazla ölüm istemiyoruz. İşin kötü tarafı bu ölümlere göz yuman iktidarın ta kendisidir.

Biz MHP'siz milliyetimize CHP'siz Atamıza AK Partisiz dinimize BDP'siz Kürtlüğümüze sahip çıkarız. Biz halkız. Biz halk olarak buradayız. Ahmet Atakan yakın zamanda yasal hakkını kullanaraktan eylem yapılırken polis tarafından darbe sonucu öldürüldü. Polis katil oldu ve o polise ceza verilmeyecek. Gerçeklerin ortaya çıkmasını istiyoruz" dedi.
 
VATANDAŞLARDAN TEPKİ
 
Basın açıklamasının ardından sloganlar ile Mimar Sinan Kültür Parkı'na doğru yürüyüşe geçen gruba, yoldan geçen vatandaşlar tepki gösterdi. Öğrenci grubuna saldırmak isteyen vatandaşlar, polisler tarafından engellendi. Grup ise, Mimar Sinan Parkı'nda bir süre şarkılar eşliğinde eğlendikten sonra olaysız dağıldı.

DHA