Adıyaman’da vergi rekortmenleri ödüllendirildi

Adıyaman’da 24. Vergi Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında gelir ve kurumlar vergisinde ilk 5'e giren firma ve kişiler, Adıyaman Defterdarlığı tarafından polisevinde düzenlenen törende plaketle ödüllendirildi.

Adıyamanda vergi rekortmenleri ödüllendirildi
28 Şubat 2013 Perşembe 18:17 tarihinde eklendi, 1.178 kez okundu.

 

2012 yılının vergi rekortmenlerinin ödüllendirilmesi dolayısıyla düzenlenen törene Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, İl Jandarma Komutanı Albay Yusuf Yalçın, Cumhuriyet Başsavcısı Faruk Büyükkaramuklu, İl Emniyet Müdür Vekili Erol Etlik, Defterdar Şefik Tongal, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vergi rekortmeni olan firmaların sahip ve yöneticileri ile işadamları katıldı. 
 
Törende bir konuşma yapan Defterdar Şefik Tongal, “24. Vergi Haftası'nı 25 Şubat-3 Mart 2013 tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlayacaklarını belirterek, “Vergi Haftası'nın kutlanmasının temel amacı, ülkemizin olmazsa olmazlarından olan, devlet bütçesinin denkleştirilmesinde çok büyük yer tutan, vergi bilinç ve kültürünün toplumun bütün kesimlerine yansıtılmasıdır. Vergi bilinç ve kültürünü toplumun bütün katmanlarına yaygınlaştırdığımız oranda vergi kayıp ve kaçağını azaltmış oluruz. 2012 yılında yüzde oranında vergi tahsilatı yaptık. Bu başarının yakalanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi. 
 
Vali Mahmut Demirtaş ise “Vergi, devletin kamu hizmetlerini karşılamak amacıyla kişi ve kurumlardan kanun yoluyla tahsil ettiği en sağlıklı kamu geliridir. Verginin toplumun tüm kesimlerince benimsenmesi, vergi bilincinin geliştirilerek gönüllü ödeme alışkanlığının artırılması her geçen gün daha da önem arz etmektedir. Bu yıl 24.Kutlanan Vergi Haftası etkinlikleri ile bilgisi, sevgisi ve vergisi ile ülkemize katkı sağlayan ve topluma sunulan hizmetlerde payı olan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Vergi ödemek bir ülkede yaşayan her vatandaşın en kutsal görevidir. Ülkemizin olmazsa olmazlarından olan devlet bütçesinde parasal olarak çok büyük yeri olan verginin bilincini, önemini ve kültürünü geniş kesimlere benimsetmek ve kayıt dışı vergiyi kayıt altına alınmasına katkı sağlamak amacıyla 24 yıldır Vergi Haftası kutlanmaktadır.” şeklinde konuştu.
 
Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Törende vergi rekortmenlerine plaket verildi.

CİHAN