Adli yıla kanlı açılış

Antalya'da yeni adli yıl, adliye önünde meydana gelen silahlı saldırıyla kanlı başladı.

07 Eylül 2009 Pazartesi 17:12 tarihinde eklendi.

Bir dükkânın devrindeki sorun nedeniyle mahkemelik olan iki grup adliye çıkışında karşılaşınca kan döküldü. Silah ve bıçakların çekildiği olayda 2'si ağır 5 kişi yaralandı, 3 kişi gözaltına alındı.

Antalya Güllük Caddesi'ndeki bir işyerinin devrinden dolayı davalık olan iki grup, Antalya 11. Asliye Ceza Mahkemesi'nde hâkim önüne çıktı. Ertelenen duruşmadan çıktıktan sonra adliye binası önünde iki taraf arasında başlayan sözlü tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Adliyenin arka kısmındaki otopark bölümünde silah ve bıçakların çekildiği kavgada, Abuzer K., Hasan K., Yalçın H., Aytaç D. ve Gürkan D. yaralandı.

SAVCI KORUMASI MÜDAHALE ETTİ
Olaya ilk müdahaleyi savcılık koruma polisi Yusuf Akyel yaptı. Öğle yemeği için adliyeden çıkan Akyel, silahla ateş eden Cihan M.'yi etkisiz hale getirip gözaltına aldı. Olay yerinden otomobille kaçmak isteyen Cihan M.'nin arkadaşları Fatih ve Yasin K. da polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Kanlı olayın ardından hastaneye kaldırılan yaralılardan, kafasında kurşun bulunan Aytaç D. ile aldığı bıçak darbeleriyle kulağı kopan Gürkan D.'nin durumlarının ağır olduğu öğrenildi. Gürkan D.'nin kopan kulağının yerine dikildiği, ancak boynunda ve kafasında derin bıçak yaraları bulunduğu öğrenilirken, Aytaç D.'nin kafasında iki kurşun çekirdeğinin bulunduğu kaydedildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

4 AY ÖNCE ADLİYE ÖNÜNDE ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Antalya Adliyesi'nin arka caddesinde 4 Haziran tarihinde de kanlı bir olay yaşanmıştı. Kendisini tehdit ettiğini ileri sürdüğü Bahadır G. hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunan Alparslan Yılmaz (23), adliyeden çıktığı sırada silahlı saldırıya uğramıştı. Şikayet ettiği Bahadır G.'nin silahından çıkan kurşunlarla ağır yaralanan Yılmaz, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti.