Adliye önünde biber gazlı müdahale

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı C kapısı önünde basın açıklaması yapmak isteyen gruba polis müdahale etti. Müdahalede biber gazı, tazyikli su ve cop kullanıldı.

Adliye önünde biber gazlı müdahale
22 Mayıs 2013 Çarşamba 14:14 tarihinde eklendi.

Halk Cephesi üyesi yaklaşık 20 kişilik grup basın açıklaması ve eyleme yasaklanan adliyenin C kapısı önünde toplanmak istedi. Polis önce megafonla uyarıda bulundu. Bir grup üyesi, Pazartesi günü Mavi Marmara davası öncesinde adliye önünde basın açıklamasına izin verildiğini iddia etti. 

 
Grubun pankart açması üzerine ise polis biber gazı ve copla müdahale etti. Gruptakiler polise taş ve şişe atarak karşılık verdi. Bu sırada TOMA aracından tazyikli su da kullanıldı. Grup, Çağlayan Meydanı'na kadar çevik kuvvet tarafından kovalandı. 
 
20 Mayıs Pazartesi günü Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda görülen Mavi Maramara Davası öncesi İnsani Yardım Vakfı (İHH) üyesi bir grup adliyenin önündeki eylemlere ve basın açıklamalarına izin verilen alanda basın açıklaması yapmıştı. Son günlerde tartışmalara neden olan C kapısı önünde basın açıklaması ve benzer eylemlerin yapılmasına izin verilmiyor. Bu nedenle polis söz konusu giriş kapısını bariyerlerle çevirdi. Açıklama yapmak isteyen grup ve kişiler bariyerin dışına gönderiliyor. Bu iki nokta arasındaki uzaklık yaklaşık 20 metre . 

DHA