Adliye önündeki cinayete 2 tutuklama

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde adliye önünde 28 yaşındaki Sertaç Afşin'i öldürüp, kardeşi 42 yaşındaki Remzi Afşin'i yaraladığı iddiasıyla yakalanan 4 kişiden 2'si tutuklandı.

14 Kasım 2014 Cuma 19:52 tarihinde eklendi.
 
Tarsus Adliyesi bahçesinde dün meydana gelen olayda, kızı kaçırılan Remzi Afşin ve kardeşi Sertaç Afşin, başka bir dava için adliyeye geldi. Afşin kardeşler adliyeden çıkarken, iddiaya göre kız kaçırma nedeniyle aralarında husumet bulunan M.R.G (32), A.T.(47), L.T (55) ve M.T (22) tarafından yolları kesildi. Bu sırada taraflar arasında çıkan tartışma bir anda kavgaya dönüştü, 4 kişi yanlarında getirdikleri pompalı tüfek ve tabanca ile iki kardeşin üzerine rastgele ateş etti.
 
Vücutlarına isabet eden saçma ve mermilerle yaralanan Afşin kardeşlerden Sertaç Afşin kaldırıldığı Tarsus Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. Remzi Afşin ise tedavi altına alındı.
 
Olayın ardından adliye polisi tarafından olayda kullandıkları tabanca ve av tüfeği ile yakalanan L.T., M.R.G, A.T, ve M.T, ifadelerinin tamamlanmasının ardından bugün adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden M.R.G. ve L.T. tutuklanırken diğer 2 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

DHA