Adliye'de bıçaklı eylem

Edirne Asliye Ceza Mahkemesi tarafından eşine şiddet uyguladığı gerekçesiyle 5 ay hapis cezasına çarptırılan ancak cezasının ertelendiğini anlayamayan 32 yaşındaki H.İ.Ö. karardan sonra alkol alıp elinde bıçakla adliyeye geldi.

Adliyede bıçaklı eylem
30 Mart 2015 Pazartesi 21:59 tarihinde eklendi.
Burada bıçakla kendisini öldüreceği tehditi savuran ve ceza veren hakimle görüşmek istediğini belirten H.İ.Ö. polisin iki saatlik çabası sonucu ikna edildi. 
 
Edirne Abdurrahman Mahallesi'nde oturan inşaat işçisi 32 yaşındaki H.İ.Ö. eşine şiddet uyguladığı gerekçesiyle karakolluk oldu. Daha sonra hakkında dava açılan H.İ.Ö. bugün yargılandığı Asliye Caza Mahkemisi tarafından 5 ay hapis cezasına çarptırıldı. Ancak mahkeme sanığın sabıkasız geçmişi nedeniyle cezanın 5 yıl süre ile ertelenmesine hükmetti. 
 
Cezanın ertelendiğini anlamayan ve 5 ay hapis yatacağını düşünen H.İ.Ö. eve giderek alkol aldı. bir süre sonra yanına ekmek bıçağı alan H.İ.Ö. saat 17.00 sıralarında adliye binasına geldi. Cebindeki bıçağı çıkarak karnına dayanan H.İ.Ö. kendisine haksız yere ceza veridiğini ve mahkeminin hakimi ile görüşmek istediğini, aksi takdirde kendisini öldüreceğini  söyledi.  Bunun üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Adliyeye gelen Edirne Emniyet Müdürü Adnan Armağan Erdoğan zanlıyı ikna etmeye çalıştı. Bu sırada sağlık ekipleri ve özel harakat timi polisleri de adliyede hazır bulunduruldu. Polislerin ikna çalışmalarına çağrılan psikolog da destek verdi. H.İ.Ö., polis ve psikologun yaklaşık 2 saat süren çabasının ardından ikna edilerek teslim olması sağlandı. Elinde kesikler oluşan H.İ.Ö. sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından polis merkezine  götürüldü. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.