Adliyede Kobani için sessiz eylem

İzmir'de, Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) ve Özgür Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi bir grup avukat, IŞİD'in Kobani'ye yönelik saldırılarını ve TBMM'ye gelen, yurt dışına asker gönderilmesi tezkeresini, adliyede 2 saat oturarak sesizce protesto etti.

Adliyede Kobani için sessiz eylem
02 Ekim 2014 Perşembe 14:02 tarihinde eklendi.
Bayraklı'daki İzmir Adliyesi A-Protokol kapısı girişinde bulunan Baro Vesitiyeri önünde toplanan ÇHD İzmir Şubesi ve ÖHD üyesi 50'ye yakın avukat, Suriye'nin kuzeyindeki Türkiye sınırında bulunan Kobani'deki (Ayn-el Arab) kentindeki katliamı gösteren afişler, 'Kobane halkı yalnız değildir', 'IŞİD vahşetine son', 'AKP IŞİD'den desteğini çek' ve 'Bütün inançlara özgürlük' pankartlarıyla oturma eylemi yaptı. Grup adına bir açıklama yapan Özgür Hukukçular Derneği sekreteri Avukat Fatma Demirel, şöyle dedi:
 
"AKP, IŞİD'e lojistik desteğini çeksin. Kobani halkı yalnız değildir. Bu katliamlara artık 'Dur' demek lazım. Savaş koalisyonunda yer almaya hayır. ABD ve koalisyon ortaklarının Ortadoğu'ya barış ve sukünet getirme imkanı yoktur. Ortadoğu'da akan kan, onların doymak bilmez emperyal iştahlarının sonucudur. IŞİD denilen barbarlık organizasyonu onların ürünüdür. TBMM'de bugün saat 15.00'te görüşülecek 'Savaş Tezkeresi'ni protesto ediyoruz. Savaş koalisyonunda yer almayı reddediyoruz. Türkiye, IŞİD barbarlık organizasyonu ile samimi olarak mücadele etmek istiyor ise, Türkiye üzerinden ve Türkiye'den giden insan gücünü, silah gücünü ve lojistik desteği engellemesi önemlidir."