Adnan Keskin'den İsa Gök'e yanıt

Divan Başkanı Adnan Keskin, CHP Mersin Miletvekili İsa Gök'ün iddialarına yanıt verirken, ''Basına, 500 kusür delegenin hazirun cetvelini imzaladığı yönünde açıklama yaptı ve notere teslim ettiğini ilan etti. Ben dilerdim ki noterin teslim tutanağı şuraya gelsin'' dedi.

Adnan Keskinden İsa Göke yanıt
27 Şubat 2012 Pazartesi 13:45 tarihinde eklendi, 1.089 kez okundu.

Divan Başkanı Keskin, Mersin Milletvekili İsa Gök'ün konuşmasının ardından söz aldı. Dünkü kurultayda yaşanan olaylar sırasında Gök'ün, kendisinin nasıl bir işlem yapacağını beklemeden salonda ayrıldığını ve basın mensuplarına da açıklama yaptığını söyledi.
    
İsa Gök'ün sözlerine müdahalesi üzerine de Adnan Keskin, ''Sen yarım saat konuştun, ben seni dinledim, bu mu senin demokrasi anlayışın'' diyerek tepki gösterdi. Kendisine yönelik suçlamaya cevap verdiğini dile getiren Keskin, sözlerini şöyle sürdürdü:
    
''Basına, 500 kusür delegenin hazirun cetvelini imzaladığı yönünde açıklama yaptı ve notere teslim ettiğini ilan etti. Ben dilerdim ki noterin teslim tutanağı şuraya gelsin. Ben 45 senedir CHP'de siyaset yapıyorum, hayatımda hiçbir gruba askerlik yapmadım, inançlarımın ötesinde. Dün ne iddia ettiysem, tutanaklardan aldığım rakamlardır. O rakamlara baktığınızda Sayın İsa Gök'ün söylediği Medeni Kanun'un öngördüğü hükümlerin yerine geldiğini görürüz.
    
Kaldı ki hukuk insanların doğruya, adalete giderken bindikleri saldır. Eğer o salın rotasını doğru yönlendirmezseniz hafif bir rüzgarda batarsınız. Hukuku kendi anlayışlarınıza, subjektif takdirlerinize, ulaşmak istediğiniz hedeflere göre yorumlarsanız, siyasetçi olarak siz de batarsınız.''
    
Kurultayı yönetmede Başkanlık Divanı'nı bağlayan hukuk kurallarının çok açık olduğunu ifade eden ve esas aldıkları yönetmelik ve kanunları sıralayan Keskin, ''Bu açıdan baktığımızda Sayın İsa Gök'ün iddialarının boş, soyut, suçlamaya dönük olduğunu bir kez daha görürüz'' dedi.
    
Siyasi Partiler Kanunu'nun 14. maddesinin 8. fıkrasını okuyan Keskin, bir kongrenin yeter sayısı, tam sayısının salt çoğunluğu, yani CHP için 1247 toplam delege sayısının yarısından bir fazlası olduğunu belirtti.
    
Yasa hükümlerini aktaran ve bunların oldukça açık olduğunu dile getiren Keskin, son 10 yıldaki kurultayları da izlediğini, aynı uygulamaların söz konusu olduğunu anlattı.
    
Keskin, dünkü kurultayın nisabına ilişkin bilgi verirken de 1247 kurultay delegesi bulunduğunu, 1031 katılımcı olduğunu, hazirun cetvelinde imzalarının yer aldığını belirtti.