Adnan Polat'tan başkanlara destek

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor başkanlarına verdiği hak mahrumiyeti ve para cezalarına tepkiler sürüyor

Adnan Polattan başkanlara destek
05 Ocak 2013 Cumartesi 12:05 tarihinde eklendi.

 

Galatasaray eski başkanı Adnan Polat da PFDK'nın verdiği cezalara eleştirerek başkanlara sahip çıktı.
 
Sarı - kırmızılı kulübün eski başkanı Adnan Polat, Cihan Haber Ajansına (Cihan) yaptığı açıklamada Türkiye Futbol Federasyonu'nun eleştiriye açık olmadığını belirterek, "Antidemokratik bir anlayış var, verilen cezalar başkan ve yöneticileri üzüyor. Futboldan da yöneticilikten de soğutuyor." dedi.
 
Başkan Polat, PFDK'nın Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor kulüp başkanlarına yaptıkları açıklamalar nedeniyle toplam 72 gün hak mahrumiyeti cezası vermesini bir türlü kabullenemediğini söyledi. Polat, yaptığı açıklamada, "Bizdeki TFF'nin ve tabii ki PFDK'nın uygulamalarının dünyada örneği olduğuna inanmıyorum, çünkü hiç rastlamadım." diyerek şunları söyledi:
 
"Türkiye çok ilginç bir ülke. Düşünün normal hayatta Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül, Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, ülkemizin gözbebeği Türk Silahlı Kuvvetleri'miz ve paşalarımız acımasızca eleştiriliyor. İktidar ya da muhalefet farketmiyor siyasi parti liderlerimiz acımasızca eleştirilebiliyor. Fakat Futbol Federasyonu'nu eleştiremiyorsunuz.
 
Bir başkan ya da yönetici olarak size göre hatalı bulduğunuz, TFF başkanını, Merkez Hakem Kurulu'nu ya da hakemi eleştirdiğiniz zaman acımasız hak mahrumiyeti ya da para cezaları alabiliyorsunuz. TFF'nin eleştiriye kapalı, antidemokratik bir hukuk anlayışı var. Bu antidemokratik durumun ortadan kalkması lazım. Kulüp başkanları veya yöneticiler saygı ölçüleri içerisinde TFF'nin de PFDK'nın da Tahkim Kurulu'nun da hatalarını söyleyebilmeli. Hakemleri ya da kararlarını kişilik haklarına zarar vermeden eleşitirebilmeli. Bunun için de PFDK'dan hak mahrumiyeti ya da ağır para cezası almamalı."
 
Bu görüşünün yeni olmadığını 2,5 yıl önce Galatasaray'da başkan olduğu günde de söylediğini belirten Adnan Polat, "Cumhurbaşkanı, başbakan ya da genel kurmay başkanının rahatlıkla eleştirildiği ve hiç bir cezai müeyyidenin uygulanmadığı bir ülkede TFF'yi eleştirmenin yasak olmasının ülkenin geldiği noktaya yakışmadığını da söylemeliyim." diyerek sözlerini tamamladı.