Adrenalin olsun diye hırsızlık yapmışlar

İzmir'in Buca ilçesinde, geçen aylarda iki kuyumcuyu soyduğu ve bir gecede yedi adresten hırsızlık yaptığı iddia edilen K.Y. ve M.Ö. yakalandı.

Adrenalin olsun diye hırsızlık yapmışlar
18 Eylül 2013 Çarşamba 12:00 tarihinde eklendi.

Söz konusu hırsızlıkları adrenalin için yaptıklarını söylediği öğrenilen zanlılarla birlikte 8 adet dizüstü bilgisayar, 3 adet cep telefonu, 1 adet oto teybi ve bin lira para ele geçirildi.

Geçen pazar gecesi Buca'da çok sayıda hırsızlık ihbarı alan polis ekipleri harekete geçti. Bir sokakta polisleri gören iki kişi, kaçarak izlerini kaybettirmek istedi. Kovalamaca sonucu K.Y. ve M.Ö., saklandıkları yerde yakalandı. Zanlılardan K.Y.'nin, polis ekiplerinden kaçarken yırtılan pantolonunu, evden aldığı eşofmanla değiştirdiği saptandı. Gözaltına alınan iki zanlının, geçen nisan ve mayıs aylarında, Sağlam ve Ensa isimli iki kuyumcuyu soyduğu tespit edildi. Son beş ay içinde de Menderes, Buca, Alsancak ve Çiğli bölgelerinde hırsızlık yaptıkları ve kamera görüntülerinden belirlendikleri anlaşıldı. Poliste çok sayıda suç kaydı bulunan K.Y.’nin 7 yıl, M.Ö.’nün 5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu bildirildi.

Bu arada 254 Sokak, 117-A'daki Mustafa Sağlam'a ait Sağlam Kuyumculuk'ta, 3 Nisan 2013 günü saat 20.00 sıralarında yapılan soygun, güvenlik kameralarına yansıdı. Sağlam'ın dükkanı kapatmaya hazırlandığı sırada sokağa gelen iki kişiden biri, vitrin camını kırarak bilezikleri çalmaya çalıştı. Bu sırada soygunculardan biri de pompalı tüfekle havaya ateş açtı. İşyeri sahibi, bilezikleri almaya çalışan soyguncuyu içeriden engellemek istedi. Buna rağmen bilezikleri çalan silahlı soyguncular, kaçarak uzaklaştı.


CİHAN