AEL Limassol 0-1 Fenerbahçe

UEFA Avrupa Ligi'ndeki temsilcimiz Fenerbahçe, Kıbrıs takımı AEL Limassol ile deplasmanda yaptığı maçı 1-0 kazandı ve grupta liderliğe yükseldi.

AEL Limassol 0-1 Fenerbahçe
25 Ekim 2012 Perşembe 21:41 tarihinde eklendi, 2.549 kez okundu.

UEFA Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe, AEL Limasol'e konuk oldu. Sarı Lacivertliler, Egemen'in kafa golüyle mücadeleden 1-0 galip ayrıldı.

 
Düşük tempoda başlayan karşılaşmada iki takım da ilk dakikalarda kontrollü futbolu tercih etti. 15. dakikada sağ kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Gökhan Gönül rakibini oyundan düşürerek penaltı noktasının gerisine ortasını gönderdi. Topla buluşan Dirk Kuyt'ın dönerek vuruşu sonucunda top az farkla dışarı çıktı.
 
İlk dakikalarda kanatlardan pozisyon üreten temsilcimiz karşısında AEL Limassol, serbest vuruşlarla rakip kalede etkili olmaya çalıştı. 20. dakikada Kullanılan serbest vuruşta Jorge Monteiro Lourenco ceza sahasına ortaladı. Savunmadan dönen top son olarak ceza sahası sağ çaprazında Rui Miguel'in önünde kaldı. Portekizli oyuncunun dönerek vuruşu kalenin üzerinden farklı bir şekilde dışarı gitti.
 
Rakip kalede gol arayan Sarı Lacivertliler, savunmasında açıklar vermeye başladı. 35. dakikada hızlı gelişen AEL atağında sağ kanatta topla buluşan Paulo Sergio Moreira, sağ çaprazdan hareketlenen arkadaşı Rui Miguel'i gördü. Rui Miguel'in vuruşunda top savunmaya çarparak kalenin solundan auta çıktı.
 
Bir türlü istediği oyunu sahaya yansıtamayan Fenerbahçe, kalesinde pozisyon görmeye devam etti. 41'de gelişen AEL atağında sağ çaprazdan ceza sahasına giren Jorge Monteiro Lourenco'nun sert vuruşunu Volkan Demirel, çıkardı. Rum temsilcisi önemli bir fırsattan yararlanamadı.
 
İlk yarının kalan dakikalarında da gol olmayınca taraflar soyunma odasına 0-0'lık beraberlikle girdi.
 
İkinci yarıya da hızlı başlayan taraf AEL Limassol oldu. 54. dakikada sağ kanattan kullanılan korner vuruşunda Jorge Monteiro Lourenco altı pas alanına doğru ortaladı. Junior'un kafa vuruşunda top kalenin solundan dışarı gitti.
 
İlk dakikalardaki Limassol baskısını atlatan temsilcimiz Fenerbahçe, 61. dakikada Hollandalı yıldızı, Dirk Kuyt ile mutlak bir pozisyonu gole çeviremedi. Sol kanattan Hasan Ali ile gelişen atakta, Hasan Ali'nin uzun pasında ceza sahası gerisinde topla buluşan Sow topu arkadaşı Kuyt'a indirdi. Sol çaprazdan ceza sahasına giren Hollandalı oyuncu yerden vurdu ancak top sağ kale direğinin hemen yanından dışarı gitti. Temsilcimiz çok net bir pozisyondan yararlanamadı.
 
Dakikalar ilerledikçe rakip kalede etkisini arttıran Sarı Lacivertliler, aradığı golü 72. dakikada savunma oyuncusu Egemen Korkmaz ile buldu. Sağ kanattan Cristian Baroni'nin altıpas çizgisi üzerine gönderdiği topa çok iyi yükselen Egemen, topu kafayla ağlara gönderdi ve Fenerbahçe'yi Kıbrıs Rum Kesimi'nde 1-0 öne geçirdi.
 
87. dakikada Rum temsilcisi, beraberlik golüne çok yaklaştı.Hızlı gelişen AEL atağında Orlando Sa'nın ara pasında ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Jorge Monteiro Lourenco bekletmeden vurduğu topu kaleci Volkan Demirel son anda ayaklarıyla topu kornere çeldi. AEL Limassol önemli bir fırsattan yararlanamadı.
 
Kalan dakikalarda topa daha çok sahip olan ve rakibine pozisyon şansı tanımayan temsilcimiz, sahadan 1-0 galip ayrılarak 7 puanla grupta liderliğe yükseldi