AFDK'dan inanılmaz karar

Bölgesel Amatör Ligi (Bal) 4. Grup 15. haftasında oynanan Ladik Belediyespor - Osmancıkspor maçında enteresan bir olay yaşandı.

AFDKdan inanılmaz karar
05 Şubat 2016 Cuma 12:35 tarihinde eklendi.
Bölgesel Amatör Ligi (Bal) 4. Grup 15. haftasında oynanan Ladik Belediyespor - Osmancıkspor maçında enteresan bir olay yaşandı.
 
Geçtiğimiz hafta sonu Samsun'da oynanan mücadelede 2-2 tamamlanırken, bitiş düdüğünün ardından olaylar çıktı. Ladik Belediyespor ile Osmancıksporlu futbolcular sahanın ortasında yumruk yumruğa kavga etti. Saha ortasında yumruklar ve tekmeler konuşurken, tribünden sahaya atlayan bazı taraftarlar da olaya dahil olunca ortalık bir anda savaş alanına döndü. Araya giren güvenlik güçleri olayları sakinleştirmek için zorlandı. Kavganın ardından sahanın çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı.
 
ENTERESAN GELİŞME BUNDAN SONRA YAŞANDI
 
Olaylı maçın gözlemcisinin tuttuğu rapor doğrultusunda Türkiye Futbol Federasyonu Amatör Futbol Disiplin Kurulu Osmancıkspor'dan 2 futbolcu, 1 teknik adam ve 1 yöneticiden savunmalarını isteyip ''tedbir'' kararı verdi. Ladik Belediyespor Kulübü'nden ise savunma isterken, bir yöneticiye de tedbir koydu.
 
GÖZLEMCİDEN SKANDAL KARAR
 
Maçın gözlemcisinin tuttuğu rapor doğrultusunda o gün maçta takımının başında bulunmayan, hatta o ilde dahi olmayan Osmancıkspor Teknik Direktörü Alpay Ardık'ın savunması istenildi. Ardık'a ayrıca tedbir kararı da getirildi.
 
"MAĞDUR OLAN BİZDİK, GÖZLEMCİ TAM TERSİNİ SÖYLEDİ"
 
Yaşanan bu gelişmeler sonrası mağdur olduklarını açıklayan Osmancıkspor Genel kaptanı Gökhan Kent, şöyle konuştu;
 
"Ne ilginçtir ki rapor edilen teknik adam o gün o maçta bulunmuyor. Gözlemci esame listesine bakarak o gün orada takımın başında bulunamayan hatta Samsun ili sınırları için de dahi olmayan teknik direktörümüzden savunma isteyip tedbir koyuyor. İşin en ilginç tarafı Ladik Belediyespor'dan 1 futbolcunun dahi rapora yazılmaması. Maçın gözlemcisinin aslen Amasyalı oluşu ve Ladik Belediyespor'un da bu hafta Yeni Amasyaspor ile birlikte şampiyonluk mücadelesi veren Erbaaspor ile deplasmanda karşılaşacak olması ortaya çıkan rapora çok daha fazla bir anlam katıyor.
 
Hakemin bitiş düdüğü ile birlikte Ladiksporlu futbolcu, yönetici ve taraftarların saldırısına uğrayan ve deyim yerindeyse mağdur olan Osmancıkspor'du. Ancak maçın gözlemcisinin tuttuğu rapor tam tersini söyledi."
 
İLGİNÇ İDDİA
 
Bu arada Osmancıkspor Genel kaptanı Gökhan Kent, ortaya ilginç bir iddia attı. Kent'in iddiası şöyle;
 
"Gözlemcinin Ladik Belediyespor'dan hiçbir futbolcuyu raporuna yazmaması, pazar günü oynanacak Erbaaspor - Ladik Belediyespor maçının olması ve Erbaaspor'un Yeni Amasyaspor ile şampiyonluk mücadelesi vermesi garip tesadüfler zincirini de bir araya getiriyor.
 
Adaletsizliğin ortadan kaldırılması adına hukuki süreci başlatacağız."
 
AFDK KARARLARI 
 
Türkiye Futbol Federasyonu Amatör Futbol Disiplin Kurulu, olaylı maçla ilgili olarak Osmancıkspor Yöneticisi Atilla Uğur, Teknik Direktör Alpay Ardık ile futbolcular Murat Aydın ve Furkan Karakuş'un savunmasını isterken "tedbirli" kararını verdi. Bu isimler bu hafta sonu oynanacak olan karşılaşmada takımdaki yerlerini alamayacaklar.
 
Kurul ayrıca Ladik Belediyespor Kulübü'nün ve yönetici İsmet Konca'nın savunmalarını isterken,  yönetici için de tedbir kararı verdi.