Afgan ailenin bebek sevinci

Denizli’ye Birleşmiş Milletler kanalıyla Afganistan’dan gelen Zuhra ve Hayatullah Hatemy’in ilk bebekleri dünyaya geldi.

Afgan ailenin bebek sevinci
02 Nisan 2013 Salı 20:13 tarihinde eklendi.

 

Çocuk sahibi olmanın mutluluğunu yaşayan Afgan aile, küçük kızlarına 'Seher' adını verdi.
 
Yaklaşık bir yıldan bu yana Denizli’de yaşamını sürdüren aileye yardımda bulunan Kimse Yok mu Derneği Denizli Şubesi Müdürü Mehmet Tolunay, Afganistan’dan Denizli’ye mülteci olarak Birleşmiş Milletler (BM) kanalıyla gelen Zuhra ve Hayatullah Hatemy çiftinin dünyaya gelen kızları Seher’in son derece sağlıklı olduğunu söyledi.

Afgan ailenin Türkçe olarak kendilerini anlatamasalar da, dünyada tek geçerli olabilecek sevgi diliyle kucaklanmanın rahatlığıyla kendilerini ifade edebildiklerini dile getiren Tolunay, “Dernek olarak kendi ülkelerinden ayrılmak zorunda kalmanın burukluğunu yaşayan bu ailelere yardım etmenin insani bir vazife olduğunu düşünüyoruz. Din, dil, ırk ayrımı gözetmeyen derneğimize müracaat eden 300 aileye kardeşliğini yaşatmanın gayretini gösteriyoruz.

Ailelere gıda, giysi ve ev eşyası gibi ihtiyaç malzemesi yardımlarımız devam ediyor” dedi. Anne olan Zuhra Hatemy ise eşiyle birlikte Denizli’de ve Türkiye’de gördükleri misafirperverlik nedeniyle kızlarına 'Seher' ismini verdiklerini söyledi.

DHA