"Afganistan’ın güvenliği bölgenin güvenliğidir"

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev’i konuk etti

Afganistanın güvenliği bölgenin güvenliğidir
18 Eylül 2013 Çarşamba 11:32 tarihinde eklendi.

 Kırgız lider ile görüşen Genel Sekreter Rasmussen basın toplantısında yaptığı açıklamasında, Afganistan’ın güvenliğinin bölgenin güvenliği olduğunu kaydetti.

Kırgızistan ile barış için işbirliği yaptıklarını söyleyen Rasmussen , “Önümüzdeki yıl Uluslararası Destek Gücü Afganistan’ı terk edecek. Ülkenin güvenliği, Afganistan güçlerine teslim edilecek. Afganistan’ın güvenliği, bölgenin güvenliğidir” şeklinde konuştu.

Kırgız lider Atmbayev ise açıklamasında, NATO ile Kırgızistan arasındaki işbirliği konularını değerlendirdiklerini ve bu işbirliğinde terör ve uyuşturucu kaçakçılığına karşı mücadeleye büyük önem verdiklerini belirtti.
Uluslararası Destek Gücü’ne Manas Havaalanı üzerinden transit yük taşımacılığı desteği sağladıklarını belirten Atambayev, “Biz kendimize düşen görevi tamamen yerine getirdik. 11 Temmuz 2014 yılında transit geçiş azaltılacak. Aynı zamanda Kırgızistan ile ABD arasında imzalanan anlaşmanın süresi de bitiyor. Bundan sonra Manas sivil havaalanı olarak faaliyet gösterecek” dedi.

Atambayev, Brüksel temasları kapsamında AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikasından Sorumlu Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy ile bir araya geldi.


CİHAN