Afişi astı, kapıya kilidi vurdu

Nazilli'de balık restoranı sahibi 42 yaşındaki Aysel Albayrak, işyerinin camına 'Tehditler nedeniyle kapatmak zorunda kaldık' yazılı afiş asıp, kapısına kilit vurdu.

Afişi astı, kapıya kilidi vurdu
07 Mart 2013 Perşembe 12:47 tarihinde eklendi, 1.150 kez okundu.

 

İşyerini boşaltan Albayrak, kendisini tehdit ettiklerini ileri sürdüğü Nazilli Balık Pazarı’ndaki esnaf hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.
 
Geçen yıl eşini trafik kazasında kaybeden bir çocuk annesi Aysel Albayrak, Kırıkkale’deki evini satıp eşinin memleketi olan Nazilli’ye yerleşti. Bankadan kredi çeken Albayrak, sattığı evden kalan parayı da ekleyerek 150 bin TL’ye ilçe merkezinde balık restoranı açtı. Kısa sürede işlerini ilerleten Albayrak, gerekli ruhsatları alarak, restoranında pişmiş balığın yanı sıra İzmir ve Bursa hallerinden getirttiği pek çok balık türünü de pişirmeden satmaya başladı. Bu durumun Nazilli Balık Pazarı’ndaki esnafın tepkisine neden olduğunu ileri süren Aybayrak, "Balık pazarı esnafı, kendilerinden değil de başka illerden balık aldığım için beni tehdit etmeye başladı. İzmir’e balık almaya giden adamlarım darp edildi. Mahkemelik olduk. Önce İzmir, ardından da Bursalı balıkçılara baskı yapıp, bize balık vermelerini engellediler. Birlikte çalıştığım Mehmet Altürk’ü konuşması için buradaki balıkçılara gönderdim. Ancak, onu da dövdüler" dedi.
 
Bunun üzerine balıkları Nazilli’den temin etmeye başladığını anlatan Albayrak, "Ancak, fahiş fiyat uyguluyorlardı. Pahalı aldığım balığı ucuza satamayacağım için belli bir süre sonra bundan da vazgeçtim. Bunun üzerine bana zorla çek- senet imzalatmak istediler. Kabul etmedim. Can güvenliğim yok. Beni tehdit eden bu kişilerin isimlerini savcılığa verip, suç duyurusunda bulundum" diye konuştu.
 
Yanında 6 kişi çalıştıran Albayrak, baskılara daha fazla dayanamayıp, işyerini kapatmak zorunda kaldı. Albayrak, camına 'Tehditler nedeniyle kapatmak zorunda kaldık' yazılı afiş asıp, işyerini boşalttı. Maliye ve sigortaya borçları olduğunu belirten Albayrak, "Şimdi bunları nasıl ödeyeceğim? Geçimimi nasıl sağlayacağım, bilemiyorum" diyerek, dert yandı.
 
Nazilli Balık Pazarı esnafı ise Albayrak’ın iddiaları ile ilgili açıklama yapmadı, konunun adli makamlara intikal ettiğini söylemekle yetindi.

DHA