Afrikalı işadamlarından Kahramanmaraş'a ziyaret

Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Federasyonu (GÜNSİAF) tarafından düzenlenen Türkiye-Doğu Afrika Ticaret Köprüsü 2014 programı kapsamsında Türkiye’ye gelen Kenya ve Ruandalı işadamları, Kahramanmaraş'ı da ziyaret etti.

Afrikalı işadamlarından Kahramanmaraşa ziyaret
15 Şubat 2014 Cumartesi 13:25 tarihinde eklendi.

Kahramanmaraş Lider İş Adamları Derneği (KALİDA)'nin davetlisi olarak iki günlük ziyaret için gelen misafir işadamları tekstil, çelik mutfak eşyaları ve ayakkabı sektöründeki sanayi kuruluşlarında incelemelerde bulundu, ürünler hakkında bilgi aldı.

Afrikalı işadamlarını ağırlayan KALİDA Genel Sekreteri Mahir Keçe, yaptığı açıklamada, "Şehrimizde iki gün misafir ettik. Kahramanmaraş’ın turistik güzelliklerinin yanısıra organize sanayi bölgesinde fabrikaları gezdirdik. Çelik mutfak eşyaları, konfeksiyon ve ayakkabı sektörüne ait işletmelerde görüşmeler yaparak fiyat teklifleri aldılar. Bu görüşmeler sonucunda birtakım ön anlaşmalar imzalandı. Umarım ön anlaşmalar sonuç verir de Kenya ve Ruanda ile Kahramanmaraş arasında ticari bir ilişki oluşur.” dedi. Misafirlerinin Kahramanmaraş’tan mutlu ayrıldığını belirten Keçe, “İlimize gelen yabancı işadamları heyeti, bizi en kısa zamanda ülkelerine beklediklerini söyledi. En uygun zamanda işadamlarımızdan oluşan bir heyetle Kenya ve Ruanda’ya iade-i ziyarette bulunmak istiyoruz.” şeklinde konuştu.

İş görüşmelerinin ardından şehrin tarihi ve turistik yerlerini de gezme imkânı bulan Afrikalı işadamları, iki günlük ziyaretin ardından şehirden ayrıldı. 


CİHAN