Afrika'nın kralı Nijerya!

2013 Afrika Kupası finalinde Nijerya, Burkina Faso'yu 1-0 mağlup etti ve kıtanın en büyüğü oldu.

Afrikanın kralı Nijerya!
11 Şubat 2013 Pazartesi 10:34 tarihinde eklendi.

 

2013 Afrika Kupası final mücadelesinde Nijerya ile Burkina Faso karşı karşıya geldi. Kupanın grup aşamasında C grubunda yer alan ve aralarında oynadıkları grup karşılaşmasında birbirlerine üstünlük sağlayamayan isim takımın mücadelesinde Nijerya maçtan 40. dakikada Sunday Mba'nın attığı golle 1-0 galip ayrıldı ve kupanın sahibi oldu.
 
Maça etkili başlayan taraf Nijerya oldu. Maçın henüz 7. dakikasında Nijerya'da Efe Ambrose gole yaklaştı ancak oyuncunun kafa vuruşundan sonuç çıkmadı. 25. dakikada Burkina Faso takımında Aristide Bance'nin şutunda top çerçeveyi tutmadı.
 
38. dakikada Bakary Kone şansını denedi ancak top auta çıktı. Maçta perdeyi açan gol ilk yarının sonlarında geldi ve 40. dakikada sahneye çıkan Sunday Mba attığı golle Nijerya'yı maçta 1-0 öne geçirmeyi başardı.
 
Karşılaşmanın ilk yarısını Nijerya 1-0 önde tamamladı.
 
İkinci yarıda da ilk etkili atak Nijerya'dan geldi fakat 48. dakikada Brown Ideye'nin şutunda kaleci Diakite gole engel oldu. 59. dakikada Charles Kabore'nin kafa vuruşundan sonuç çıkmadı. 
 
Beraberlik golü için baskısını artıran Burkina Faso'da 74. dakikada Wilfried Sanou gole çok yaklaştı ancak Nijerya takımı bu atakta kalesini gole kapamayı başardı. Maçın 83. dakikası oynanırken Nijerya adına Brown Ideye'nin şutunda pozisyon kale vuruşuyla sonuçlandı.
 
Maçın kalan dakikalarında başka gol olmadı ve aldığı 1-0'lık sonuçla Nijerya 29. Afrika Kupası'nda mutlu sona ulaşan taraf oldu. Nijerya ayrıca 1980 ve 1994'ten sonra üçüncü kez kupanın sahibi olmayı başardı.
 
Nijerya'da Fenerbahçe forması giyen Joseph Yobo karşılaşmada 88. dakikada oyuna dahil oldu.

goal.com