Afrin’de PKK avı

Mehmetçik, Afrin’de terörist avına başladı. TSK güçlerine saldırı yapacağı tespit edilen teröristlere yönelik operasyonlar düzenlendi. Baskınlarda 11 PKK’lı etkisiz hale getirildi

Afrinde PKK avı
09 Temmuz 2018 Pazartesi 07:24 tarihinde eklendi.
Suriye’deki Zeytin Dalı Harekatı’nın ardından teröristlerden temizlenen Afrin’i normale döndürme çalışmaları sürerken şehirdeki Türk askerleri ve ÖSO birliklerine saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen PKK/YPG’lilere yönelik sıcak takip başlatıldı. Gün boyu yapılan operasyonlarda, 11 terörist etkisiz hale getirildi. Afrin’deki istihbarat birimlerinin çalışmaları sonucu kent merkezinin dışındaki bölgede 4 terörist olduğu belirlendi. Hava destekli operasyonda 4 teröristten 2’si ölü, 1’i sağ ele geçirildi.,
 
SİHA’lar vurdu
 
Sağ olarak ele geçirilen teröristi sorgulayan güvenlik güçleri bu grupla iletişim halindeki 5 kişilik başka bir grubun Raco kırsalında olduğu bilgisini elde etti. Havadan yapılan aramalarda yeri tespit edilen 5 kişilik terörist gruptaki 4 PKK/YPG’li SİHA destekli operasyonla öldürüldü. Gruptaki 1 teröristin kaçtığı belirlendi. Kaçan teröristlerin aranmasına devam ediliyor. İstihbarat birimleri başarıyla gerçekleştirilen iki operasyonun ardından Afrin’in batısında Maarrata köyü kırsalında 4 kişilik bir terörist grup olduğunu saptadı. Bölgede uçan SİHA’lardan yapılan atışla 4 terörist planlarını gerçekleştiremeden imha edildi. 
 
Teröristlerin tek hedefi var, hayatta kalmak
 
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yurt içinde ve yurt dışında düzenlendiği operasyonlarla darbe üstüne darbe yiyen bölücü terör örgütü PKK’da panik başladı. Mehmetçik’in nefesini ensesinde hisseden teröristlerin, artık tek amacı var, o da hayatta kalmak. Bunun için de her yol ve yöntemi deniyorlar. Başarılı operasyonlar karşısında çaresizliğe düşen sözde örgüt yöneticilerinin kendi aralarındaki tartışmaları ve verdikleri kayıplara dair alt kademeyi beceriksizlikle suçlamaları telsiz konuşmalarına da yansıdı. Örgüt sorumlularının öldürülmesi, PKK’da psikolojik çöküntüye de yol açtı. Örgütten kaçışlar iyice hızlandı.
 
Terörün izleri siliniyor
 
Afrin’de terörün kalıntıları temizleniyor. Karayolları, hasar görmüş yolların onarım çalışmalarını yürütüyor. Teröristlerce açılan çukurlar ile patlayıcılarla hasar gören yolların onarımını gerçekleştiren ekipler, 2 bin 900 ton yama asfalt çalışması yaptı.

Vatan Gazetesi