Afşin'de insansız hava aracıyla arama

9 kişinin yerini tespit etmek amacıyla Almanya'dan gelen 3 kişilik ekip, çok hassas manyetik sensörlere sahip insansız hava aracıyla arama yapacak.

Afşinde insansız hava aracıyla arama
19 Şubat 2011 Cumartesi 14:57 tarihinde eklendi, 1.422 kez okundu.

 

Afşin-Elbistan B Termik Santrali Çöllolar kömür sahasındaki heyelanda toprak altında kalan 9 kişinin yerini tespit etmek amacıyla Almanya'dan gelen 3 kişilik ekip, çok hassas manyetik sensörlere sahip insansız hava aracıyla arama yapacak. 
    
Alman MGT Firması Temsilcisi Dr. Johannes Stoll, mühendisler Christoph Eck ve Benedikt Imbach, toprak altında kalan 9 kişinin yerini belirlemek amacıyla bugün heyelan bölgesine geldi. 
    
Ekip, heyelan bölgesinde yanlarında getirdikleri teknik aletlerle birlikte, arama yapmakta kullanacakları insansız hava aracın montajını yaptı. Alman ekip ayrıca, heyelan alanının haritasını da çıkartarak bilgisayara aktardı. 
    
Alman ekip, hava şartlarının müsait olması durumunda, montajını yaptıkları insansız hava aracıyla toprak altında kalan 9 kişinin yerini tespit etmek için çalışmalara başlayacak. 
    
Yapacakları çalışmalar hakkında bilgi veren Alman mühendisler, "Biz şu an uzaktan kumandalı helikopterler işletiyoruz. Bu helikopterler önceden verilen hatlardan, güzergahlardan uçuyor. Hava aracında bulunan çok hassas manyetik sensör, manyetik alanları tespit ediyor. Bizim amacımız toprak altında kalan araçları ve insanların üzerindeki cep telefonu, telsiz gibi cihazları tespit etmek. Bir harita oluşturduk. Burada da o alandaki manyetik alanları tespit edip insanların yerlerini belirlemeye çalışacağız" dediler. 
    
Bu arada, heyelan bölgesinin hemen yanından geçen Hurman Çayı'nın bir bölümüne, suyun heyelan bölgesine sızmaması için betondan set yapımına başlandı. 
    
Kahramanmaraş'ta Afşin-Elbistan B Termik Santrali için kömür üretimi yapılan sahada, 10 Şubat'ta meydana gelen heyelanda, 9 kişi toprak altında kalmıştı.