Afyon şehitlerine yapılan ayıptan dönülüyor

Milli Savunma Bakanlığı, Afyonkarahisar'da patlayan cephanelikte şehit olan askerlerin 'Doğal Afet Şehidi' olarak değerlendirilmesi ile ilgili bir açıklama yaptı.

Afyon şehitlerine yapılan ayıptan dönülüyor
17 Ekim 2012 Çarşamba 15:40 tarihinde eklendi, 1.874 kez okundu.

Milli Savunma Bakanlığı, Afyon'daki patlamada hayatını kaybeden askerlere ilişkin, şehitliğe defnedilen personelin özlük haklarının, sosyal güvenlik kurumu tarafından, kendi ilgili mevzuatı kapsamında belirlendiğini ve somut olayla birebir uygunluk göstermediği görülen mevzuatın değiştirilmesine yönelik çalışmalar başlatıldığını bildirdi. 

     
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında, ''Doğal Afet Şehitleri'' başlığı altında haber ve makalelerin yer aldığı anımsatıldı. 
     
TSK bünyesinde hayatını kaybeden personelin şehitliklere defin işlemlerinin MSB şehitlik yönergesine göre yürütüldüğü belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi: 
     
''Bir personelin şehitliğe defnedilebilmesi için ölüm sebepleri, yönergede on ayrı başlık altında toplanmıştır. Afyonkarahisar'daki mühimmat patlaması neticesinde hayatını kaybeden personelin durumu, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nca yapılan inceleme sonucunda, ilgili yönergenin 4'üncü maddesinin 'h' bendine (Herhangi bir askeri tesis, kışla ve binanın yangın, sel, deprem, heyelan, çığ gibi doğal afetlere maruz kalması nedeniyle ölenler) en yakın olduğu değerlendirilmiş ve personelimiz şehitliklere defnedilmiştir. 
     
Şehitliğe defnedilen personelimizin özlük hakları, sosyal güvenlik kurumu tarafından kendi ilgili mevzuatı kapsamında belirlenmektedir. 
     
Somut olayla birebir uygunluk göstermediği de görülen mevzuatın değiştirilmesine yönelik çalışmalar başlatılmıştır.''