Afyon'dan geçen araç sayısı 200 bini aştı

Afyonkarahisar'daki Güvenlik Nokta Kavşağı'ndan bayram arifesinde geçiş yapan araç sayısı 200 bini aştı.

07 Ağustos 2013 Çarşamba 18:47 tarihinde eklendi.
Trafik ekiplerinin 15 polisle trafik akışını sağlamaya çalıştığı kavşağın bazı bölümlerinde, zaman zaman 3 kilometrelik kuyruk oluşuyor.
 
Bayram tatili trafiği, Türkiye'nin kavşak noktası konumundaki Afyonkarahisar'da da hareketlilik yaşanmasına neden oluyor. İstanbul, Ankara, Antalya, İzmir, Konya, Denizli, Uşak, Kütahya ve Eskişehir karayollarının kesişme noktası olan Güvenlik Nokta Kavşağı'ndan geçiş yapan araç sayısı, Afyonkarahisar'ın nüfusunu aştı. Normal dönemlerde günde ortalama 50 ila 70 bin aracın geçtiği kavşaktan, arife günü geçiş yapan araç sayısının 200 bini aştığı tahmin ediliyor. 
 
Ankara, Konya ve Eskişehir karayollarını Antalya, İzmir ve İstanbul yönüne bağlayan Çakırköy Kavşağı ile Güvenlik Nokta Kavşağı arasında zaman zaman 2-3 kilometreyi bulan araç kuyrukları oluşuyor. Afyonkarahisar Trafik Şube ve Bölge Trafik Şube Müdürlüğü ekiplerinin 15 trafik polisiyle akışı sağlamaya çalıştığı kavşakta, trafiğin sıkıştığı 3 kilometrelik bölümdeki araçlar kavşağa çekildi. Güvenlik Nokta'ya bağlanan yollardaki 2-3 kilometrelik bölümleri, sürücüler ancak 15-20 dakikada geçebiliyor.
 
Geçiş yapan araçların çoğunluğunun Ankara ve Konya yönünden İzmir ve Antalya istikametine seyrettiği yolda, İstanbul-Kütahya karayolunu ise neredeyse hiçbir araç kullanmıyor. Trafik yoğunluğunun gece geç saatlere kadar devam edeceği tahmin edilen Afyonkarahisar'da, otobüslerin mola verdiği dinlenme tesislerinde ise park yeri bulunmuyor.

DHA