Afyonkarahisar’da 4 ilçe daha doğalgaza kavuşacak

Afyonkarahisar’da Bakanlar Kurulu kararı ile 4 ilçeye daha doğalgaz gelmesi kararlaştırıldı.

09 Temmuz 2013 Salı 15:00 tarihinde eklendi.

AK Parti Milletvekili Halil Ürün, Afyonkarahisar’ın Emirdağ, İscehisar, Sandıklı ve Şuhut ilçelerinde doğalgaz aboneliği için ön talep toplama işlemlerinin başladığını söyledi.

Afyonkarahisar Milletvekili Ürün, yaptığı yazılı açıklamada Bakanlar Kurulu’nca 22 Şubat 2013 tarihinde çıkarılan kararname kapsamında; elektrik abone sayısının yüzde 60’ının doğalgaz için ön talepte bulunması halinde yatırımlara başlanabileceğini belirtti. Ürün, vatandaşların mutlaka doğalgaz için abonelik başvurusu yapması gerektiğini dile getirdi. Ürün, yapılan hesaplamalara göre ortalama büyüklükteki bir evin kış mevsiminde doğalgaz kullanım için verdiği bedelin bin lira civarındayken, ısınma yöntemi olarak odun ve kömür kullanıldığında ise bu bedelin 2 bin 500 liraya kadar çıkabildiğini anlattı. Ürün, “Vatandaşlarımızın bu nimetten yararlanabilmesinin tek yolu yaşadıkları ilçedeki Ziraat Bankası şubesine giderek masrafsız bir biçimde ön talep katılım bedelinin ödenmesidir. Toplam elektrik abone sayısının yüzde 60’ının abonelik için gereken başvuruyu yapması halinde BOTAŞ hemen bu ilçelerde yatırıma başlayacaktır.” diye konuştu.

Ürün, vatandaşların doğalgaz fırsatını geri çevirmemeli ve ön talep başvurusu yapma noktasında hassas davranmalarını isteyerek, açıklamasında şunları ifade etti: “Doğalgaza abone olan toplam hane sayısının yüzde 60’ın altında kalması halinde BOTAŞ yatırım yapamayacak ve bu ilçelerimizdeki vatandaşlarımız bu nimetten yararlanamayacaktır. Böyle bir durumda ön talepte bulunan vatandaşlarımızın bankaya yatırdığı paralar yasal faizi ile geri ödenecektir. Ama ilçeleri doğalgaz nimetinden yararlanamayacaktır.”


CİHAN