"Ağabeyimin kan parasıyla hayatımı geçindiremem"

Mecidiyeköy’de 10 işçinin öldüğü asansör kazasında Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (Torunlar GYO) sahiplerine takipsizlik kararı verilmesi, ölenlerin yakınlarının acılarına yeni acılar kattı.

Ağabeyimin kan parasıyla hayatımı geçindiremem
23 Ekim 2014 Perşembe 10:01 tarihinde eklendi.

Yeni satın aldığı evin taksitlerini ödeyebilmek için kaldığı mesaide hayatını kaybeden İsmail Sarıtaş’ın kardeşleri, takipsizlik kararı ve adlarının firmayla anlaşan aileler arasında anılmasına tepki gösterdi. Şarıtaş'ın kardeşi, "Ağabeyimin kan parasıyla hayatımı geçindiremem." dedi.

Mecidiyeköy'de Ali Sami Yen Stadyumu’nun bulunduğu arazide Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın (Torunlar GYO) inşa ettiği 36 katlı binada yaşanan asansör kazasıyla ilgili savcılık soruşturması tamamlandı. İddianamede firma sahipleri hakkında takipsizlik kararı verilmesi, hayatını kaybedenlerinin yakınlarını bir kez daha üzdü. Kazada hayatını kaybedenlerden biri de 11 yaşındaki kız çocuğu babası 46 yaşındaki İsmail Sarıtaş. 16 sene kardeşleriyle birlikte yaşayan Sarıtaş, 6 çocuklu ailenin en büyüğü. Evlendikten sonra da 3 kardeşiyle birlikte bir süre daha oturan Sarıtaş, yeni satın aldığı evinin taksitlerini ödeyebilmek için kaldığı mesaide hayatını kaybetti.

Yaşananları 'cinayet' olarak tanımlayan Ferit Sarıtaş, “Takipsizlik kararının çıktığını gördükten sonra bir kez daha yıkıldık. Tek söyleyeceğim şey bu kaza değil cinayet. Bu cinayetin sorumlularının cezalandırılmasını istiyoruz. Ama bu adalet sisteminde bu ülkede nasıl olacak onu da bilmiyorum.” şeklinde konuştu. Yaşanan benzer kazaların olağan bir şeymiş gibi algılanmaya başladığını belirten Sarıtaş, “Yarın da gene olacak, yarın da olanlara da tekrardan aynısının olmasını istemiyorum. Adalet işleyecekse gariban işçilerin, ev geçindirmek için, hayatlarını sürdürebilmek için mücadele eden insanların hakları bu şekilde gasp edilmemeli. Üzülüyoruz, her gün üzülüyoruz, böyle bir kararın çıkmasından sonra daha çok üzülüyoruz.” şeklinde konuştu.

'KİMSE İLE GÖRÜŞMEDİK, ANLAŞMAYI DÜŞÜNMÜYORUZ'

Bazı ailelerin firma yetkilileriyle görüşüp anlaştığı, kendilerinin de bu ailelerden biri olduğu iddialarını yalanlayan Sarıtaş, “Biz kardeşler olarak hiç kimse ile görüşmedik, anlaşmadık. Ben ve kardeşlerim anlaşmayı düşünmüyoruz. Davanın devam etmesini istiyoruz. Bu düzende biz de kan parası dediğiniz şey çok komik bir şey. Ölen bir insanın ardından kan parası alıp da ben yıllarca o parayı harcasam ağabeyimin hakkını nasıl savunacağım? O parayı yerken ne düşüneceğim?” şeklinde konuştu.

Yaşanan üzücü olayın ardından yas tutup, herhangi bir yasal adım atmadıklarını belirten Sarıtaş, “Kardeşler olarak hem cezai hem de tazminat yönünden davamızı açacağız. Davamızın peşinde olacağız. Yarından itibaren de başlıyoruz davamızı takip etmeye. Kardeşler olarak anlaşmayı düşünmüyoruz. Anlaşacağımız bir şey yok. Ağabeyimin kan parasıyla hayatımı geçindiremem yani. Ne kadar zor şartlarda yaşasam bile ağabeyimin kan parasıyla ben geleceğimi kuramam. Ağabeyim öldü ben o parayla geleceğimi oturtamam ve ben o parayı yiyemem.” dedi. 


CİHAN