Ağabeyinin izinden gidiyor

Fenerbahçeli milli futbolcu Mehmet Topal'ın PTT 1. Lig’deki Kütahya ekibi Tavşanlı Linyitspor’da forma giyen kardeşi Ahmet Topal, ağabeyinin izinden gidiyor.

Ağabeyinin izinden gidiyor
31 Aralık 2012 Pazartesi 15:42 tarihinde eklendi.

 

Futbola Yeni Malatyaspor takımında başlayan, geçen yıl Spor Toto 3. Lig takımlarından Afyonkarahisarspor forması altında 17 maça çıkan 20 yaşındaki Ahmet Topal, ağabeyi gibi orta sahada görev yapıyor. Mehmet Topal’ı keşfederek Galatasaray, Valencia ve Fenerbahçe’de oynama başarısı göstermesine katkı sunan TKİ Tavşanlı Linyitspor teknik direktörü Levent Devrim tarafından Tavşanlı’ya götürülen Ahmet Topal da en büyük idolünün ağabeyi ve Selçuk İnan olduğunu belirtiyor. 
 
Sezonun ilk yarısının ardından tatilini yapmak için geldiği Malatya’da açıklamalarda bulunan Ahmet Topal, Afyonskarahisarspor’dan sezon başında Tavşanlı Linyitspor’a transfer olduğunu anımsattı. Takımlarının isim isim incelendiğinde çok iyi bir kadroya sahip olduğunu anlatan Topal, “Kulüp içersinde büyüğü küçüğü tam bir aile ortamımız var ancak bu güzel ortamı bir türlü saha sonuçlarına yansıtamadık. Genel olarak baktığımızda hem teknik heyet hem yönetim hem de biz futbolcular iyi bir birliktelik yakaladık. Taraftarlarımızın şehrin ve camianın desteği var. Bazı ufak tefek sıkıntılarımız da olsa devre arasını iyi değerlendirip, ikinci yarı çıkışa geçeceğimize inanıyorum." diye konuştu.
 
Afyon’da iyi bir performans sergileyerek Tavşanlı’ya geldiğini, yeni takımında zaman zaman ilk 11’de yer bulduğunu aktaran genç futbolcu, devre arası kampını iyi geçirerek sezonun ikinci yarısında daha fazla sahada olmayı istediğini dile getirdi. Ağabeyinin izinden gittiğini vurgulayan Ahmet Topal, şunları söyledi:
 
“Ben henüz yolun başındayım. Onun için çok çalışmam gerektiğinin farkındayım. Türkiye’de ağabeyim Mehmet Topal ve Selçuk İnan'ı örnek alıyorum. Hem savunmaya dayalı hem de ofansif anlamda bana göre ikisi de Türk futbolunun en iyi orta saha oyuncuları. Ağabeyim çok büyük başarılar yakaladı. Galatasaray, Valencia, Fenerbahçe ve Milli Takım'da oynadı. Ben de onun gibi çok çalışarak büyük kulüplerde oynayabilirim."

CİHAN