Ağaçlar, Bond için mi kesildi?

James Bond serisinin son filmi Skyfall'un çekimleri İstanbul'da devam ediyor. Film çekimleri için Eminönü'nde ağaçların kesildiği iddiasına Fatih Belediyesi'nden açıklama geldi.

Ağaçlar, Bond için mi kesildi?
20 Nisan 2012 Cuma 12:08 tarihinde eklendi, 1.054 kez okundu.

 

Yeni Cami arkası, Mısır Çarşısı ile Hatice Turhan Sultan Camii ve türbesi arasında kalan alandaki ağaçların kesilmesinin film çekimiyle ilgili değil meydan düzenlemesi gereği olduğu söylendi. Söz konusu bölgede yıllarca çay bahçesi olarak kullanıldığı için ağaçlara gereken bakım ve budamanın yapılamadığı belirtildi. Açıklamada ayrıca kaldırılan ağaçların tescilinin bulunmadığı ifade edildi. Bölgedeki çay bahçelerinin kaldırılmasıyla nitelikli bir meydanın ortaya çıkacağı, Anıtlar Kurulu tarafından onaylı projenin Fatih Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından uygulanacağı kaydedildi.
 
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Tunus dönüşü gazetecilerin sorularını cevapladı. Günay, James Bond filminin Kapalıçarşı'ya verdiği öne sürülen zararın abartıldığını söyledi. Günay, "Kapalıçarşı'da bazı dükkânlarda inanılmaz bakımsızlık var. Bütün bunları görmezden gelip İstanbul'un özel, geleneksel bir alışveriş merkezini dünyaya tanıtacak bir filme bu kadar eleştiri yöneltilmesini doğrusu anlamıyorum. Keşke her konuda bu kadar duyarlı olabilsek." dedi.
 
"Skyfall"un bazı sahneleri İstanbul'un yanı sıra Fethiye'de de çekilecek. 24 ve 25 Nisan'da Koca Çalış Plajı'nda, 26 ve 27 Nisan'da Fethiye İskelesi'nde çekimler yapılacak. 25-28 Nisan'da Atatürk Caddesi amfitiyatronun önündeki ve Karagözler Mahallesi 29. Sokak'taki yolun her iki tarafına araçların park etmesine izin verilmeyecek.