AGB köstebeği bulundu

Reyting soruşturmasında denek listelerini yapımcılara sızdırdığı iddia edilen ‘medyadostu’ rumuzlu kişinin kimliği tespit edildi

AGB köstebeği bulundu
22 Aralık 2011 Perşembe 11:24 tarihinde eklendi.

 

Reyting soruşturmasında denek listelerini yapımcılara sızdırdığı belirlenen 'medyadostu' rumuzlu kişinin AGB'nin Finans Müdürü Orçun Köktuna olduğu tespit edildi.
 
Reyting ölçümlerinde usulsüzlük yapıldığı iddiası üzerine Üsküdar Cumhuriyet Savcılığı tarafından başlatılan operasyonda önemli bilgilere ulaşıldı. Gözaltına alınan şahısların el konulan bilgisayarlarında yapılan incelemede denek listelerinin kim tarafından nerelere gönderildiği tek tek belirlendi.
 
Denek listesinin geçtiğimiz Eylül ayında medyadostu@mynet.com adresinden Kerem Çatay (Ay Yapım), Fatih Aksoy (Med Yapım), Erol Avcı (TMC Yapım) ve Timur Savcı'ya (Tims Production) gönderildiği tespit edildi.
 
Savcılık IP adresinden posta göndericisinin de kim olduğunu belirledi. Elektronik postanın AGB Nielsen Media Research'ün Finans ve İdare Müdürü Celal Orçun Köktuna tarafından gönderildiği ortaya çıkarıldı.
 
Yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarını ortaya çıkması üzerine TİAK, AGB'nin sözleşmesini feshedip yeni dönemde reyting ölçüm sistemini TNS firmasının kurması için sözleşme imzaladı. Ancak, AGB'deki denek listelerini sızdırmakla suçlanan ve yargılanan Köktuna'nın halen TNS firmasında Finansal İşler Sorumlusu olarak görev yaptığı ortaya çıktı.
 
Operasyon kapmasında şüpheli olarak ifadesi alınan Televizyon İzleme Araştırma Komisyonu denetmeni Uğur Çağlı da denek listelerinin sızdırıldığına ilişkin bilgi verdi.
 
TEKNİSYENLERİ BİLE TAKİP ETTİLER
Çağlı ifadesinde, "Bu konu yıllardır sorun halindedir. Görevim sırasında birçok kez yetkisiz kişilerin hanelerle temas etmesi olayı ile karşılaştım. Ancak hanelerin adreslerine nasıl ulaştıklarını bir türlü anlayamadım. Her ilde bulunan şirket teknisyenlerinin takip edildiğine şahit olmuştum" dedi. Çağlı,görevdeyken daha önce de yetkisiz kişilerin eline listelerin ulaştığını duyduğunu söyledi.
 
'YENİ AÇILAN İHALEDE İBRE SENDEN YANA'
Reyting operasyonunda gözaltına alınan TRT Yayın Denetleme ve Koordinasyon Kurulu Başkanı Mehmet Alkaş hakkında "Ticari sırrın ifşası, kişisel verilerin hukuka aykırı ele geçirilmesi, haksız rekabet ve ihaleye fesat karıştırmak" suçlarından işlem yapıldığı ortaya çıktı. Star'ın ulaştığı savcılık ifade tutanağına göre Alkaş, 2012 yılı izlenme ölçüm ihalesini oğlu Selçuk Alkaş'ın gizli ortağı olduğu iddia edilen Uğur Akkuş'un kazanmasını sağladı.
 
Polisin soruşturma kapsamında yaptığı Teknik takipte Uğur Akkuş ile çok sayıda görüşmesi belirlenen Alkaş, kurul üyelerinden bazıları ile ihalenin kime verilmesi konusunda görüştüğünü aktardıktan sonra "Şu anda ibre senden yana" ifadesini kullanıyor. Bu görüşmenin ardından Mehmet Alkaş'ın oğlu Selçuk Alkaş da kendisini telefonla arayan Uğur Akkuş'a "Babamın ricaları her zaman dikkate alınır" 

Sabah