Ağca'nın nişanlısı açıldı

Mehmet Ali Ağca'yla yaptığı nişanla kamuoyunun vitrinine çıkan tesettürlü Rabia Kazan, başını açtı. Ve türbansız ilk kez Star Haber'e çıktı.

Ağcanın nişanlısı açıldı
17 Ocak 2012 Salı 19:06 tarihinde eklendi, 9.157 kez okundu.

 

Ağca'yla nişanı attıktan sonra bir İtalyan hukukçuyla evlenen Kazan, ABD'ye gitti. Birleşmiş Milletler'de çalışan Kazan, 2007 yılında 'Tahran'ın Melekleri' adlı ilk kitabını yayınladı. Bu kitabında İran'daki kadınların yaşadıklarını anlatan Kazan, sonrasında da tesettürünü attı, başını açtı.
 
ANNEM İSTEMİŞTİ 
Dün akşam Star TV Ana Haber'de Nazlı Öztarhan'ın konuğu olan Rabia Kazan, başını açmasıyla ilgili olarak şunları söyledi: 'Başımı kapatmam annemin kararıydı. Küçük yaştayken tesettüre girmiştim. Sonra dini inceledim ve günlük yaşamımda başörtüsü biraz daha farklı sorumluluklar getiriyor. Başörtüsüne saygım hala çok büyük.'
 
TEPKİ ÇOK OLMADI
Başörtüsünü çıkartmasından sonra hayatındaki değişiklikleri de şöyle anlattı: 'Korktuğum kadar olmadı. Başörtülü arkadaşlarım, ailem çok büyük tepki göstermedi. Herkes saygı duyuyor. Ufak tefek şeyler oluyor ama onu da ben göğüslüyorum.'
 
'BİR İTİRAZ KÜLTÜRÜ'
Rabia Kazan, halen ABD'de yaşıyor. Haziran ayında çıkartacağı 'Kafir' adlı ikinci kitabıyla ilgili yayıneviyle görüşmek için Türkiye'ye gelmiş. Kazan, iki yıldır üzerinde çalıştığı yeni kitabında din değiştiren bir üniversite öğrencisinin yaşadıklarını kaleme aldığını, bir itiraz kültürünü anlattığını ve bu konunun daha önce hiç işlenmediğini öne sürdü.
 
aksam.com.tr