AGD, Mali'deki müdahaleyi protesto etti

Elazığ'da Anadolu Gençlik Derneği (AGD) üyeleri, Fransa'nın Afrika ülkesi Mali’ye yaptığı askeri müdahaleyi protesto etti. Protestocular, Fransa, Amerika ve destekçileri aleyhine sloganlar attı.

AGD, Malideki müdahaleyi protesto etti
25 Ocak 2013 Cuma 19:47 tarihinde eklendi.

 

Anadolu Gençlik Derneği (AGD)Elazığ Şubesi üyeleri, Merkez Postahane Meydanı'nda yaptıkları basın açıklamasında Mali'ye askeri müdahalede bulunan Fransa'yı kınadı. Gruba Saadet Partisi İl Başkanı Haluk Arslan ve Tüm işçi Emeklileri Derneği Başkanı Mehmet Kayabaş da destek verdi.
 
AGD Elazığ Şube Başkanı Recep Koca, yaptığı açıklamada, başta İngiltere, Almanya, Danimarka olmak üzere birçok Avrupa ülkesinin ve ABD’nin lojistik desteğini alan Fransa’nın İslami uyanışa karşı Mali’de başlattığı müdahalenin tüm hızıyla devam ettiğini belirtti.
 
Mali’nin 15 milyonluk nüfusa ve zengin uranyum yataklarına sahip olduğunu belirten Koca, "Mali, halkı Müslüman bir çok ülke gibi emperyalist güçler tarafından atanan işbirlikçi yöneticilerle, kurulan medya ağı, desteklenen sivil toplum kuruluşları, finanse edilen istihbarat birimleri ve yetiştirilen kültür ajanları ile yıllardır işgal altında." dedi.
 
Yapılanların Sudan’da olduğu gibi Mali’nin de bölünmesine yönelik bir alt yapı çalışması olduğunu savunan Koca, Mali’deki kaos durumunun kısa süre içerisinde Nijer, Burkina Faso, Cezayir, Moritanya ve Libya’ya doğru yayılma ihtimali var.
Suriye meselesinde taraflar arasında ara bulucu olma ve değişim sürecinin kan dökülmeden işletilmesini sağlama potansiyelini ilk günden terk ederek, kaos ortamına katkıda bulunan bir tutum takınan ülkemizin Mali işgalinde de Fransa’ya karşı sessiz kalması geleceğe dair endişelerimizi artırmaktadır." diye konuştu.
    
Açıklamanın ardından Fransa aleyhine sloganlar atan grup, sessizce dağıldı.

CİHAN